čtvrtek 13. listopadu 2014

Vanilkový Carmex

Přeji Vám krásný pátek moje milé čtenářky! :)

Konečně je pracovní týden u konce, já si mohu vydechnout a mít zase trochu času na své zájmy a aktivity. V sobotu jdeme do kina na film Interstellar, na ČSFD má 88 %, tak jsem zvědavá jestli se mi taky bude líbit.
Na dnešek jsem si pro Vás připravila recenzi na balzám na rty Carmex. Carmex je asi nejslavnější balzám na rty, pochází z USA, oblíbila si ho spousta bloggerek, takže jsem ho samozřejmě musela zkusit i já. Bohužel u nás zatím není k dostání, já jsem si ho objednávala zde.


Obsahuje:
Menthol - zbaví rty všech bakterií a dodá svěžest
Lanolin - rty hydratuje a zjemňuje
Kakaové máslo - rty hydratuje a ochraňuje
Aloe - léčí popraskané rty
Vitamin E - chrání rty před volnými radikály
Bambucké máslo - dodá rtům hydrataci a vláčnost
Petrolatum - jedna z nejúčinějších hydratačních látek vytváří na rtech neprodyšnou membránu, která udržuje vlastní vlhkost rtů bez ohledu na to, zda je v okolí horko, mráz, sucho, či vlhko

  Klasický Carmex bez příchuti se vyrábí v různých baleních - v kalíšku, vysouvací tyčince i v tubě. Je to super, protože si každý může vybrat ten způsob aplikace, který mu nejvíce vyhovuje. Toto je můj první Carmex, zvolila jsem si variantu v tyčince, ale trochu se to zvrtlo, jak se dočtete později.. :)
Značka vyrábí balzámky i v limitovaných edicích s různými příchutěmi. Aktuálně je to vanilka, granátové jablko a limetka. Já zbožňuji vanilkovou parfemaci, zvlášt v zimním období, takže to pro mě byla jasná volba. Ovšem právě vůně mě trochu zklamala. Když si k balzámu přivoním, cítím silnou vůni mentolu a až poté slabý závan vanilky. Nevadí mi to, mentol mám ráda, ale čekala jsem, že vůně bude opravdu vanilková a bohužel tomu tak není. Konzistenci bych přirovnala k vazelíně, krásně se nanáší, po rtech lehce klouže a hned se na nich rozpouší. Mentol způsobuje mírné brnění rtů, které je ale příjemné, já mám produkty s tímto efektem ráda, někomu by to však mohlo vadit. Balzám má SPF 15, což je super a slibuje voděodolnost po dobu 80 minut od aplikace, což nemůžu potvrdit. Měla jsem ho na rtech asi čtvrt hodinky, pak jsem si dala čaj a po balzámu nebylo ani památky. To mi ale nevadí, stejně jsem zvyklá si balzám na rty nanášet častěji a to, že by byl voděodolný jsem od něj ani neočekávala. 
Mám takový hloupý zvyk a to, že když si koupím novou rtěnku nebo balzám na rty, vždy obsah maximálně vysunu a poté zase zasunu zpátky, ale u Carmexu to nejde. Vytočila jsem ho, ale zpátky už se mu nechtělo, takže mi nezbylo nic jiného, než ho špachtilčkou seříznout a schovat do kalíšku. Takže mám z Carmexu v tyčince Carmex v kalímku :D. Alespoň jsem poučena pro příště. To ale nic nemění na jeho funkci. Rty jsou po něm opravdu krásně hydratované, jakoby nacucané vodou, jemné a suché šupinky jsou eliminované. Já jsem s jeho účinky moc spokojená. Pro někoho kdo opravdu tpí na suché a rozpraskané rty to bude určitě nezbytný pomocník. O Vánocích pojedeme s přítelem do Vídně, tak pokud Carmex někde uvidím, určitě si koupím další balení v nějaké jiné parfemaci.




Máte zkušenost s tímto legendárním balzámem na rty? Jak jste spokojené? :)
Budu ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu! Mějte se krásně! :-*

6 komentářů:

  1. Už aby carmex prodávali i tady :D Chci ho moc vyzkoušet
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to škoda, že spousta kosmetiky u nás není k dispozici.. :/

      Vymazat
  2. Vanilku bohužel už nemají, ale mají jiné, já mám ten s višní a je také super :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, višňovou vůni mám také moc ráda :)

      Vymazat
  3. vyzera uzasne!

    Pozyvam na 5rocnu giveaway o balicek Bioderma kozmetiky, hodinky a voucher na 50€. Tu:
    http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/11/mega-naj-naj-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)