čtvrtek 24. září 2015

Moje sbírka balzámů na rty

Zdravím Vás!

Dnes pro vás mám trošku jiný článek, než na jaký jste u mě zvyklé. Ráda bych vám ukázala moji sbírku balzámů na rty. Slovo "sbírka" berte s nadsázkou, nejsem žádný sběratel. Balzámů na rty mám tolik, abych je stihla pokud možno spotřebovat než jim projde doporučená trvanlivost. Proto nikdy nevlastním více jak deset balzámků a snažím se, kupovat si nový až poté, co nějaký další spotřebuji. Momentálně mám doma osm balzámů.



Maybelline Babylips
Klasické provařené balzámky, které zkoušel snad každý. Já je mám ráda především proto, že jsou tónované, ale hydratace není nic extra. Ten červený v odstínu Cherry me používám ráda na běžné denní nošení místo rtěnky. Rty mám samy o sobě poměrně dost pigmentované, což tenhle balzám jen podtrhne a na rtech je překvapivě poměrně výrazný. Líbí se mi, že se nerozpíjí kolem rtů a rty vypadají upraveně a jsou lesklé. Růžový odstín Pink punch už takovým oblíbencem není, přijde mi, že mi nesluší. Dříve jsem ho používala jenom doma, ale teď v létě k opálené pleti se mi docela líbil. Po červeném bych klidně sáhla znovu, ale růžový bych si opětovně nepořídila. Oba balzámky vydrží na rtech tak dvě hodinky, pak se musí aplikovat znovu. Na rtech jsou příjemné, ale určitě nečekejte super hydrataci, popraskané rty vám nevyléčí ani náhodou.
Samostatná recenze zde.


Carmex Cherry
Po tomto vyhlášeném balzámku sahám výhradně v zimě a v létě. Na podzim a jaro mám jiné oblíbence. Tím, že má SPF 15 je ideální právě na ochranu rtů do horkého nebo naopak chladného počasí. Měla jsem ho s sebou na horách i u moře a moje rty byly bez jediné prasklinky nebo šupinek. Na rtech je poměrně příjemný a líbí se mi, že vytváří dojem lesku na rty. Je na vazelínovém základu, takže na rtech vytvoří silnou nepropustnou vrstvu, což mi trochu vadí, ale svůj účel to plní. Já mám třešňovou variantu, ale stejně jde cítit především mentolem. Carmex určitě není balzám, který používám každý den, musím na něj mít náladu. Hydratační účinky jsou ale skvělé, to se mu nedá upřít.

Melounový balzám Balea
Tenhle balzámek jsem vyhrála nedávno u Veru v giveaway a hned po několika použitích jsem si ho oblíbila. Opravdu voní po melounu a dokonce tak i chutná. Musím se přiznat, že jsem od něj nečekala žádné velké hydratační schopnosti, ale docela mě překvapil. Na rtech je příjemný, ale je třeba častější aplikace. Pro mě je to super balzám do kabelky. Jediné, co bych mu vytkla, že hodně rychle ubývá.

Jahodový balzám Yves Rocher
Tenhle balzám je taky tónovaný, což mi vyhovuje, v nabídce ale najdete i bezbarvé varianty. Na rtech vytváří nenápadnou červeno-oranžovou barvičku. Obsahuje malinké stříbrné třpytečky, které ale na rtech nejsou vůbec vidět. Moc hezky voní, jako opravdové jahody. Kdybych ho měla srovnat s Babylips, tak u YR je barva méně výrazná, ale hydratace je několikanásobně vyšší. Určitě si v budoucnu pořídím další.


Labello lip butter blueberry blush
O tomhle máslíčku jsem psala samostatný článek, kde jsem ho vychválila až do nebes. Jedná se o můj nejoblíbenější balzám. Tyto kalíškové balzámy používám pouze doma, nejraději na noc v silnější vrstvě. Oceňuji, že tento kalíšek je dost velký, takže se do něj nemusí sahat prsty. Já ho nanáším tak, že sešpulím rty a balzám aplikuji přímo z kalíšku. Voní jako borůvkový jogurt a je to snad ta nejpříjemnější věc, jakou jsem kdy měla na rtech. Co víc k tomu říct? :) Snad jedině to, že je konečně k dostání i u nás v DM, pouze v jiných parfemacích. Až ho dopotřebuji, pořídím si ho znovu - nejvíc mě láká kokosová a malinová příchuť.

Balzám Balea Juicy orange
Tenhle balzám moc ráda nemám. Musí se nanášet prsty, na rtech mi není zrovna příjemný a hydratuje minimálně. Navíc mi vadí parfemace, zdá se mi strašně silná a chemická. Používám ho výhradně na noc, ale od té doby, co mám Lip butter od Labello se musím do jeho používání vyloženě nutit. Za chvíli mu ale stejně vyprší expirační doba, tak se s ním budu muset rozloučit a ani mi to nebude vadit :D.


Posledním balzámem je mátové Labello
Nemohla jsem ho najít, tudíž není na společné fotce. Nejspíš bude dobře schované v nějaké kabelce :) Je ale super a určitě ho doporučuji. Příjemně svěže voní, na rtech vytváří chladivý efekt a hydratuje výborně. Labello je klasika se kterou podle mě nikdy nešlápnete vedle.


To už je pro dnešek vše. Já budu ráda, když mi napíšete, jaký je Váš oblíbený balzám na rty a kolik jich dohromady máte :)

Krásný víkend!

20 komentářů:

  1. Mátové Labello jsem měla a taky mi vyhovovalo :) Ta kalíšková forma mě taky láká, určitě po nich mrknu. A na Baby Lips mám stejný názor, akorát já mám takový postižený odstín, takže ani tu barvu nemůžu nijak hodnotit, když jsem si vybrala blbě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po tom Labellu v kalíšku se určitě mrkni, má neuvěřitelně příjemnou konzistenci, fakt jako máslo :)

      Vymazat
  2. Babylips mam oranzovy a ruzovy. Oranzovy vypada hezky, ta ruzova je ale fakt neslusiva a co hur, me se do rtu vylozene vpije a zustane na nich :D
    Yves Rocher mam tresnovy a je skvely, ten jsem si fakt oblibila. Mam i boruvkove Labello, ale zatim ceka na vyzkouseni.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta růžová je až taková moc barbie no, to musím souhlasit :D Myslím, že z toho Labella budeš nadšená, to je fakt pecka! :)

      Vymazat
  3. No týjo momentálně mám doma kolem 10 balzámů na rty a taky mám stopku :D protože jich mám dost a balzámy to je něco, co prostě pořád dokupuju, takže jich mám rozdělaných klidně 5 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si myslím, že kolem těch deseti je takový optimální počet, ale nechápu, když jich má někdo třeba třicet :D

      Vymazat
  4. já mám ráda baby lips a chtěla bych vyzkoušet carmex :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že u nás v drogeriích zatím není k sehnání, ještě, že existují e-shopy :)

      Vymazat
  5. Balzámů na rty mám doma nebezpečně moc, ještě mám pár vytoužených, které si pořídit prostě musím, třeba máslíčka od Labella, ale pak bych měla s nákupem nových až do odvolání přestat, abych to stihla upotřebit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ještě toužila po malinovém balzámku od Manufaktury, ale nějak jsem to prošvihla.. :(

      Vymazat
  6. Mint Labello a balzámek od YR (já mám malinový) miluju taky <3 :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malinový může být taky skvělý, musím ho očichat, díky za tip! :)

      Vymazat
  7. Jéé, já mám vanilkový lip butter a musím do vychválit až do nebes, protože je dokonalý! Rty mám po něm vždy tak krásně vyživené a perfektně hydratované :)

    September Favourites

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně moje slova, hlavně mě baví ta konzistence. Vanilkový teď na zimu musí být super, měla bych je nejraději všechny... :D

      Vymazat
  8. Já mám nejraději balzámi Blistex.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/prvni-podzimni-liceni.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tuto značku slyším v poslední době samou chválu, já jsem je ještě nezkoušela...to se bude muset napravit :)

      Vymazat
  9. Babylips jsem si hrozně oblíbila, jsou super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsou špatné, ale pro mě to úplný top není :)

      Vymazat
  10. jedine čo som neskušala a ma nelakalo boli babylipsy, ostatne som mala všetky, balea jasne že ina vôňa, a labello tiež ina vôňa, ja bez nich jednoducho neviem byť:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš to zkoušení balzámů vyloženě v názvu, tak se ani nedivím, že jsi vyzkoušela skoro všechny z mého seznamu :D :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)