pondělí 11. ledna 2016

Makeup Maybelline Dream Matte Mousse

Zdravím Vás!

Před nějakou dobou jsem si koupila na Vinted sadu čtyř makeupů od Maybelline za super cenu. Tato sada kromě jiného obsahovala i pěnový makeup s názvem Dream matte mousse v odstínu 30 Sand. Chtěla jsem ho začít používat už v létě, ale překvapivě byl tento odstín na mojí opálenou pleť moc světlý. Znovu jsem po něm tedy sáhla v polovině listopadu a dnes bych vám o něm ráda řekla pár slov.


Makeup se skrývá v pevném skleněném kalíškovém balení. Tato forma mi maximálně vyhovuje, protože se dá snadno nabrat a navíc vidíte, kolik množství v kalíšku ještě zbývá. Samotný makeup má našlehanou pěnovou hutnou konzistenci. Zkoušela jsem ho nanášet na pleť štětcem, ale to nedoporučuji. Těžko se roztíral a tvořil nevzhledné mapy. Zato při aplikaci prsty je to jiná liga. Makeup se velmi snadno nanáší, krásně splyne s pletí, ale přitom má velmi dobrou krycí schopnost. Výsledkem je sjednocená pleť, která vypadá téměř dokonale. Přirovnala bych to k takovému efektu jako z photoshopu, ale zároveň působí přirozeně a nevypadáte jako maska. Navíc je opravdu matující, takže pleť není potřeba po jeho použití vůbec pudrovat. Takový výsledek jsem rozhodně nečekala a velmi mile mě překvapil. Používám ho teď denně a až ho spotřebuji, tak mi bude chybět. Výhodou taky je, že makeupu stačí na celý obličej opravdu malé množství, takže ani neubývá nijak extra rychle. Musím ale říct, že s ním mám malinkatý problém. Já v zimě poměrně dost trpím na suché šupinky kůže na bradě a kolem nosu a tento produkt mi je ještě o dost více zvýrazňuje. Nemám mu to ale za zlé, protože tím, že je matující jsem to tak trochu čekala. Pro mě by byl úplně ideální na léto, kdy se mi T-zóna lehce mastí a nemám pokožku suchou. Na pleti mi vydrží v hezkém stavu celý den, jen z nosu mi v průběhu dne trochu mizí, ale to je asi zapříčiněno i tím, že si nos mimoděk během dne často mnu.
Určitě tenhle makeup můžu doporučit těm z vás, které máte normální nebo smíšenou pleť. Nedokážu odhadnout, jak se bude chovat na mastné co se týká výdrže.


Máte rády pěnové makeupy nebo dáváte přednost klasickým tekutým? :)

Krásný den!

6 komentářů:

  1. Já mám ráda penovy makeup Essence, je super pro mastnou plet a stoji par korun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten jsem slyšela taky hodně chvály, ale ozkoušený ho nemám. Navíc nemám vyloženě mastnou pleť, obvykle si vybírám spíše hydratační makeupy. Tenhle je vyjímka, protože byl v tom setu :)

      Vymazat
  2. Já mám pěnový make-up od Loreal Matte Morphose a ten je super, je taky matující, ale používám ho jen na léto, přes zimu mi nesedí ze stejného důvodu, který jsi psala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ani netušila, že má Loreal ve své nabídce taky nějaký pěnový makeup :)

      Vymazat
  3. TENTO BY BOL Až VELMI BLEDý NAMňA JA MáM SKOR TAKý STREDNý ALE essence a je tiež taký geniálny ako tento a už ho vlastním celkom dlho a ked sa mi minie kupim si ho znovu, inak tie šupinky sa tvoria mne tiež ale to mi spôsobuje hociktorý make up musíme sa viacej mastiť asi:) a kludne ho skús naniesť aj špongiou ja to robím sňou a je to bez chyby. Určite sa dá dobre použiť aj na nejaku nedokonalosť v rýchlosti na miesto korektoru -takže pri podobných makeupoch netreba žiadny korektor:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten od Essence slýchám samou chválu, možná ho taky časem zkusím. Já právě ty šupinky normálně vůbec neregistruji, ale jak si tenhle makeup nanesu tak jsou strašně vidět, vypadám jak kdybych měla lepru :D Teď už jsem to ale podchytila dobrým hydratačním krémem a šupinek jsem se zbavila, takže s tímhle makeupem už nemám žádný problém. Určitě by se dal použít i jako korektor, krycí schopnost na to má :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)