pondělí 14. března 2016

Micelární voda Balea

Zdravím Vás mé milé čtenářky!

Před nějakou dobou jsem si pořídila micelární vodu od značky Balea. Podle komentářů u nákupového článku vás hodně zajímal můj názor a recenze na tenhle produkt. Micelárku používám už několik měsíců, za tu dobu jsem už ji mám důkladně vyzkoušenou a mám na ní vytvořený jasný názor. Pokud vás zajímá, budu ráda, když budete pokračovat ve čtení.


Micelárních vod jsem vyzkoušela už nespočet a to jak z drogerie, tak i těch dražších z lékárny. Opakovaně si kupuji Biodermu Sensibio, ale byla jsem moc spokojená i s micelárkou od Garnier a Loreal, které bych si neváhala pořídit znovu. Když jsem viděla, že s tímhle typem produktu přišla už i Balea, bylo jasné, že neodolám a vyzkouším ji. Micelární vody mám ráda hlavě proto, jak jsou univerzální a tudíž nepotřebujete x dalších produktů. Já jsem zvyklá tenhle typ kosmetiky používat na odlíčení očí a na dočištění pleti po použití nějakého mycího gelu nebo pěny. Oceňuji, že tato micelární voda od Baley není vůbec parfémovaná. Na pleť funguje poměrně dobře, docela hezky ji dočistí, ikdyž mi vadí, že obličej po jejím použití malinko lepí a při samotné aplikaci trošku pění. To bych ale překousla, protože pleť nevysušuje a není nijak nepříjemná. Co však nedokážu přejít je to, že neskutečně štípe v očích! Výrobce sice na etiketě udává, že je produkt oftalmologicky testován, ale to složení je přesto docela dráždivé. Já mám oči poměrně citlivé, takže můj názor asi není úplně objektivní, ale zkoušela ji i mamka a sestra, které žádné podobné problémy nemají a taky je v očích dost pálila. Řasenku nedokáže jen tak odlíčit, proto je nutné, přidržet si vatový tamponek na oku trochu déle a tím se štiplavý efekt ještě násobí. 
Tohle mě bohužel zklamalo a dlouhodobě ji na oči nemůžu vůbec používat, mám je potom hodně zarudlé, zamlžené a citlivé. Spotřebuji ji jako klasický odličovač pleti a znovu si ji už určitě nekoupím. V případě pleti a očí mi nevadí připlatit si za kvalitní produkt a potvrdilo se mi to i v tomhle případě. Já mám variantu pro suchou a citlivou pleť, ale v nabídce má značka Balea ještě verzi pro normální až smíšenou pleť, na kterou jsem slyšela poměrně dobré ohlasy. Tu už ale zkoušet nebudu, protože mě tahle její "sestřička" dost odradila.


Jaká je Vaše oblíbená micelárka nebo odličovač očí?

Budu se těšit na Vaše názory v komentářích! Úspěšný den! :)

22 komentářů:

  1. Ono oftalmologicky testováno neznamená oftalmologicky schváleno :-/ Tohle tam můžou napsat v podstatě i u produktu, který by testy neprošel - protože se vlastně testoval, byť neprošel. Zrovna nedávno jsem o tom četla, je to pěkně vyčůrané.
    Tuto micelárku jsem neměla a zatím mě neláká. Oči mám taky poměrně citlivé... Včera jsem si ale objednala novou micelárku od Dermacolu, tak jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem netušila, to je teda pěkně sprosté. Já si právě vybírám kosmetiku i podle toho jestli byla testována nebo ne. Tak já nevím jak jinak se v tom potom má člověk orientovat.. :D Micelárku od Dermacolu mám taky na wishlistu, ale zatím mám zásoby :)

      Vymazat
  2. Přesně tak, v očích pálí jako ďas :) Garnier a Loreal jsou dobré.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem na tuto micelárku psala také recenzi a mě nevyhovovala, dráždila mi plet a oční okolí to byl děs běs, ale třeba jejich micelární vlhčené odličovací ubrousky mi moc seděly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vlhčené ubrousky nepoužívám, tak ty mě ani nelákají :)

      Vymazat
  4. To jsem ráda, že jsem ušetřila stovku. Já na pleti nemám ráda ten lepivý/pěnivý pocit a když mě něco štípe v očích, no to mě naštve úplně :D a nepoužívám to pak, vypotřebuju to na pleť

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mi povídej, hlavně mě pak štve takový ten zamlžený pocit v očích :D :/

      Vymazat
  5. to je super, že som túto recenziu videla, nosím kontaktné šošovky a teda som na oči ešte viac háklivá a dám si dobrý pozor čo na oči použijem, keďže píšeš, že táto micelárka štípe v očiach, ani nebudem uvažovať o tom, žeby som si ju kúpila :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, já jsem taky uživatelkou kontaktních čoček a tohle vážně není to pravé ořechové :/

      Vymazat
  6. Chtěla jsem jí zkusit, takže dík za varování. V očích taky jen tak něco nesnesu :( Sice nestojí tolik, ale jak se znám, bylo by mi pak líto jí vyhodit a zbytečně bych se s ní rozčilovala, kdybych musela mít na oči něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  7. já mám ráda Garnier, a tuhle jsem jen zkoušela, ale moc mi nesedla... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Garnierku mám taky moc ráda, ta mi hodně připomínala právě Biodermu. A teď by mě Garnier mít nějakou novinku - micelární vodu s obsahem oleje, dvousložkovou, tak na tu se taky chystám :)

      Vymazat
  8. Já mám verzi pro normální a smíšenou pleť, v očích mně sice neštípe, ale jinak z ní nadšená nejsem, vadí mi to pěnění při odličování. Verzi pro suchou a citlivou pleť už ani nemám chuť zkoušet, hlavně po tom, co čtu u Tebe. Pro mně jsou jedny z nejlepších micelárek ty od Garnier.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Garnierka taky moc vyhovovala, ráda bych vyzkoušela i tu novou verzi s olejem :)

      Vymazat
  9. Tak to se divím, za mě je Balea a Bioderma nesrovnatelná. Ale co člověk, to názor samozřejmě :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já na odlíčení očí používám obyčejný kokosový olej, akorát je potřeba ho pak opláchnout, protože je trochu komedogenní a u očí se to projeví docela raz dva.

    Piosek
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosový olej mám taky na svém wishlistu, všichni si ho chválí na různé způsoby použití, tak už ho chci konečně taky zkusit. Děkuji za tip! :)

      Vymazat
  11. Mám ji doma v zásobě a vypadá to, že se není na co těšit. Teď používám dvoufázovou od Garnier a ta je za mě super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z téhle opravdu zklamaná, ani při používání pouze na pleť s ní nejsem spokojená. Možná bych ji dokonce označila jako propadák roku :D A tu dvoufázovou Garnierku jsem si právě včera pořídila, tak snad budu spokojená tak jako ty :)

      Vymazat
  12. Tuhle micelární vodu jsem teda ještě nezkoušela, ale vypadá dost zajímavě. Já osobně se ale snažím kupovat spíše přírodní kosmetiku, protože věřím, že tolik nezatěžuje pleť ani organismus a je šetrnější k okolí. Proti Balee ale nic nemám, sem tam taky něco nového vyzkouším a koupím, často jsem i spokojená :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)