středa 20. dubna 2016

Oblíbenci - jaro

Zdravím Vás moje milé čtenářky!

Jaro je v plném proudu a proto je ten správný čas představit vám mojí oblíbenou kosmetiku za uplynulé období. A samozřejmě jsem nezapomněla ani na random oblíbence :)



Prvním oblíbencem, kterého teď používám téměř každý den je parfém Euphoria od Calvina Kleina. Strašně dlouho jsem si ho přála a nakonec jsem ho dostala loni k Vánocům. Ta vůně je velmi příjemná a mám pocit, že je to tak nějak moje vůně, vyhovuje mi. Navíc to balení je úplně dokonalé, samozřejmě to není prioritní, ale i to se počítá. Rozhodně ji v parfumerce alespoň očichejte.

Dalším kouskem, který tady má čestné místo je CC krém od značky Bourjois. Psala jsem o něm nedávno samostatný článek, kde je řečeno vše. Momentálně je to můj každodenní pomocník a myslím, že ho určitě nemám naposledy.

Velmi jsem si oblíbila i vlasový olej Balea. Jedná se o variantu v hnědém obalu, která je určena pro extrémně poškozené a suché vlasy. Dříve jsem ho používala do konečků fénem vysušených vlasů, ale na radu jedné z vás jsem ho začala nanášet již do vlhkých vlasů a potom je až vyfénovat. Je to tak rozhodně lepší a nemusím se bát, že budou vlasy umaštěné. Celkově je tento olejíček moc příjemný, má hustější konzistenci a navíc nádherně voní. Podle mého názoru se hravě vyrovná Mythic oilu od Loreal, který je x-krát dražší. Rozhodně dávám palec nahoru a pokud máte rády olejíčky do vlasů, tak tohle musíte zkusit!


Překvapivě jsem si oblíbila i tento Babylips v růžovém odstínu s názvem Pink punch. Recenze na něj nebyla moc pozitivní, ale teď na jaře po něm sahám kupodivu často a ten efekt se mi na rtech začal nějak líbit. Není to nic, co bych nosila každý den do společnosti, ale ven se psem je fajn. Hydratace je skoro podprůměr, ale líbí se mi, že dodá mým rtům lehký nádech barvy a vypadá to dobře. Paradoxně ho teď používám častěji než můj oblíbený červený.

Dalšími produkty, které tady nesmí chybět jsou pleťové krémy Ziaja z kozí řady. Používám je už někdy od podzimu a moc jsem si je oblíbila. Teď přes zimu mi maximálně vyhovovaly, ale na léto už by na mě byly moc hydratační a obávám se, že by se mi po nich pleť leskla a mastila. Už jsem na jejich dně, ale rozhodně bych si je na zimní období pořídila znovu. Byly hutné, krásně pleť vyživily, byly velmi příjemné a navíc krásně voněly. Ten noční mi dokonce připomínal můj oblíbený Atoderm krém od Biodermy. Za těch pár korun, které stojí jsou super!


V poslední době také moc ráda používám tři produkty na rty od Essence. Před nějakou dobou jsem si pořídila konturovací tužku v odstínu 06 Satin mauve, která je dokonalá sama o sobě, aleo bčas ji ráda přetřu ještě broskvovým leskem z limitované edice Good girl, bad girl. Kromě toho ráda používám leskortěnku z řady Stay with me, která už bohužel není k sehnání. Líbí se mi, že rty nechá krásně lesklé, zabarvené a navíc nádherně voní.

Nějakou dobu mám ve své sbírce kosmetiky pudr Affinimat od Maybelline. Jsem s ním spokojená, je velmi příjemně jemně namletý, není na pleti téměř vidět a hezky makeup zafixuje. Navíc to balení je obrovské a hodně dlouho mi trvalo než jsem se dostala na jeho dno. Je lehce zabarvený, ale musím přiznat, že u mě pořád o krůček vedou transparentní pudry.


V pracovní dny nemám čas na to, abych si vyhrála s nanášením očních stínů a proto preferuji krémové oční stíny, které nanesu jednoduše jedním tahem prstem. Přesně to je i případ těchto očních stínů značky Colourpop. Mám je ve více odstínech, ale tenhle přirozený krémový se zlatými odlesky je můj největší favorit a je to na něm i dost vidět :D Navíc mi na očích vydrží celý den a celkově jeho vlastnosti jsou super. Velká škoda, že tato značka zatím není dostupná i u nás.

Samozřejmě tady nesmí chybět ani zástupci z řad laků na nehty. V uplynulých měsících jsem nejvíc nosila bílý lak od Gabrielly Salvete a pískový růžový lak od Rimmel. S oběma jsem maximálně spokojená, co se týče aplikace, krycí schopnosti i výdrže. Rozhodně je můžu doporučit.


Random oblíbence tu mám tentokrát dva. Prvním je hroznový cukr, který si kupuji v DM drogerii. Nosím ho v kabelce a vždycky si jeden zobnu, když se cítím unavená a mám pocit, že potřebuji nakopnout. Podobnou kategorií je i ovocný čaj s obsahem guarany. Taky by měl mít stimulační efekt a podle mě opravdu funguje, ikdyž je možné, že je to jenom placebo efekt. Kávě moc neholduji a energy drinků jsem přímo odpůrce, proto ráda zkouším přírodní alternativy. Tyhle dva pomocníky si rozhodně pořídím před státnicemi znovu.

Co jste si na jaře oblíbily Vy? Shodneme se v něčem? :)

Krásný den!

14 komentářů:

  1. Včera jsem byla Peti v Tescu a mají tam mega výprodej kosmetiky essence a právě tu lesko-rtěnku tam měli za nějakých 27 Kč. Co jsem si teď asi nejvíce oblíbila, tak to jsou laky na nehty od Yves Rocher :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To u nás asi nemají, nebo jsem si toho nevšimla :) A jsou dobré jo? Já jsem laky od YR nikdy nezkoušela.

      Vymazat
  2. Na tužku od Essence jsem slyšela tolik chvály, že si ji budu muset taky pořídit! :D Díky tomuhle článku přemýšlím i o laku od GS, mám bílý od Rimmelu, ale absolutně mi nevyhovuje, moc nekryje..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořiď, za těch 30 Kč ty konturky nemají konkurenci! :D Tenhle od Gabrielly je boží, kryje dobře už v jedné vrstvě a plně ve dvou :)

      Vymazat
  3. Ten olejíček na vlasy Balea musím vyzkoušet, říkám si to už delší dobu, ale zatím ho nechci kupovat, protože olejů mám nějak moc a zase nechci aby mi doma jen tak ležel. Některý z balzámů Baby lips taky sem tam vytáhnu, ale taky spíš jen pro ten nádech barvy na rtech. A tenhle růžový pískáč od Rimmelu mám ráda, jeden čas jsem na nehtech nechtěla nosit nic jiného:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky vždycky oeljíčky, krémy a podobné věci snažím kupovat až jinou kosmetiku z dané kategorie spotřebuji, ale ne vždy se to podaří no.. :D

      Vymazat
  4. Musím se přiznat, že konturku na rty žádnou nevlastním, takže je asi čas to napravit :D Tužky na oči od Essence miluju, takže i v tomhle značce věřím :) A dík za tip na olejíček, Mythic Oil mi nedávno došel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad s ní budeš stejně spokojená jako já, mám doma dva odstíny a oba jsou super :)

      Vymazat
  5. color pop mám v merku už delší dobu, jen je těžké je dostat k nám.. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já uvažuji o tom, že bych ty dva odstíny prodala, protože po nich bohužel skoro vůbec nesahám. A koukala jsem, že bylo teď pár kousků k dostání i na dekorativka.cz :)

      Vymazat
  6. ta ceruzka na pery essence sa mi pači ale vidi sa mi že som ju už obzerala v obchode.. olej na vlasy balea je moj najlepší produkt používam ho už asi dva roky a moje vlasy su oveľa lepšom stave ako predtým, ja si ho vždy dam do umytych vlasov a necham ich vyschnúť nikdy si nefenujem:) Baby lipsy mam doma dva nejako sa umňa objavili ale nikdy ich nepoužijem stačilo mi pozrieť to zloženie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám po používání toho olejíčku taky vlasy krásně lesklé a zdravě vypadající, za těch pár korun je to vážně zázrak. Já se přiznám, že složení u kosmetiky vůbec neřeším, protože mu nerozumím :)

      Vymazat
  7. Super článek, Peti! Tu konturku mám v samém odstínu a jsem s ní moc spokojená. A ten růžový lak je dokonalý, celkově jsem tu limitku Rimmel měla ráda a mám modrý a zelený lak. Ten růžový jsem si nestihla koupit.

    Interbeauty Prague

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Peggie :) Já jsem si ho koupila asi za dvacku někde ve výprodeji a fakt je super, na nehtech mi vydrží bez oděrek klidně pět dní.

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)