středa 22. června 2016

Nesmrtelná klasika - růžová micelární voda Bioderma

Zdravím Vás holky! 

Kdo by neznal růžovou micelárku od značky Bioderma? Je to jeden z těch kultovních kosmetických produktů o kterých se neustále mluví v superlativech a kdo ho nezná jako by nebyl. Já sama už mám této micelární vody páté balení, takže si samostatnou recenzi opravdu zaslouží... tak jdeme na to!


Pokud vím, tak Bioderma je značka, která jako první přišla s micelární vodou. Je na trhu už x let a má dlouholetou tradici. Já jsem si první balení pořídila zhruba před šesti lety za vydělané peníze z brigády. Tehdy jsem si kupovala velké balení za plnou cenu, dneska už lakonicky vyčkávám na akce typu 1+1 :D. Už v té době jsem četla blogy a když se začala všude objevovat a byla velmi chválená, zatoužila jsem po ní taky. Navíc se mi líbilo, že je to univerzální produkt, který se dá použít jak na pleť, rty, tak i oči. 
Tahle micelárka obsahuje kromě jiného estery mastných kyselin (micely), které jsou podobné fosfolipidům buněčných membrán kůže a přirozeně pomáhají při obnově hydrolipidického filmu pokožky. 
V tomto článku budu hodně chválit a není divu, protože když s něčím nejsem maximálně spokojená, znovu si to nepořizuji. Už jenom fakt, že je tohle moje několikáté balení svědčí o mé spokojenosti. Líbí se mi jednoduchý lékárenský čistý obal a také velmi oceňuji to, že je micelárka úplně bez parfemace. Na pleť preferuji kosmetiku, která je buď úplně bez vůně nebo pouze velmi slabě parfémovaná. Výrazné vůně mi vadí a dráždí mi oči. Micelárka je na pleti maximálně příjemná a to i v očním okolí. Ikdyž se mi dostane přímo do oka, tak vůbec nic necítím a to je co říct. Jsem uživatelkou kontaktních čoček a oči mám poměrně dost citlivé a často mě v očích pálí i kosmetika se kterou ostatní nemají problémy. Já osobně používám micelární vody k odlíčení očí, následně si pleť vyčistím nějakým mycím gelem a dočistím opět micelárkou. Micelárka od Biodermy je jedna z mála, která mi bez problému odstraní i voděodolný oční makeup. Na pleti je velmi příjemná, nelepí, nepění, nevysušuje pokožku a neucpává póry. Vážně proti ní nemám jedinou výtku a budu si ji kupovat i nadále. Je to pro mě nepostradatelný pomocník, zvlášť na cestách. Zkoušela jsem i její sestřičku z řady Sébium určenou pro mastnou pleť, ale z té jsem tak nadšená nebyla, naopak se mi zdálo, že mi pleť paradoxně ještě víc mastila. Raději zůstanu u osvědčené klasiky. 
V dnešní době se už nabídka micelárních vod rozšířila i do běžných drogerií a vyrábí je snad každá kosmetická značka. Já se snažím ozkoušet právě drogérkové micelárky, ale souběžně mám doma v zásobě vždy Biodermu. Pokud nechcete tolik investovat, tak za sebe můžu určitě doporučit růžovou micelárku od Garnier a Loreal, které byly super a svými vlastnostmi jsou velmi podobné Biodermě. Naopak absolutním propadákem je pro mě Balea, kterou bych nedoporučila ani svému nejhoršímu nepříteli.
Pokud sháníte univerzální produkt, který budete moct bez obav použít na oči i na pleť, tak rozhodně vyzkoušejte tuhle micelární vodu. Velmi často jsou na ní všemožné akce a dá se koupit opravdu výhodně za cenu srovnatelnou s obdobnými přípravky v drogeriích.


Zkoušely jste tuhle legendární micelárku? Popřípadě jaká je Vaše oblíbená micelárka? Budu moc ráda za všechny tipy :)

Krásný den!

11 komentářů:

  1. Já ji znám, to je jasný :D ale ještě jsem ji nezkoušela. Zrovna dopotřebovávám druhý balení micelárky od Garnier, kterou mám moc ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta mi taky moc vyhovovala a klidně bych si ji pořídila znovu. Ale nabídka je strašně široká a já bych nejradši vyzkoušela všechny :D protože micelární voda je typ produktu, který používám denně.

      Vymazat
  2. Taky jsem vždy číhala na akci 1+1 a musím souhlasit, že je výborná, na druhou stranu jí třeba růžová Garnier dost šlape na paty a moc mi vyhovuje i ta z řady Pure. Teď jsem si konečně pořídila i tu novou s tou olejovou složkou, tak doufám, že si oblíbím i ji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si zrovna minulý týden taky pořídila tu s olejem. Zatím jsem ji zkoušela jenom jednou na odlíčení dlouhodržící tekuté rtěnky od Dermacol, kterou jinak musím dřít a paráda! Jen jsem zvědavá jak se bude chovat na pleti po dlouhodobějším používání :)

      Vymazat
  3. ja som ju už tiež mala, ale odhalila som lepšiu za dostupnejšiu cenu a to od GArnier - ešte je aj väčšia - dlhšie vyzerá a je naozaj geniálna, môžem len odporúčať ;)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou jsem byla taky moc spokojená, nemůžu proti ní říct nic špatného :)

      Vymazat
  4. A já jsem asi jedinej divňous, kterého tato micka úúúplně míjí a vůbec nic mu neříká :) Holt nekamarádíme :(

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože jsi ji zkoušela a nesedla ti, nebo tě vůbec neláká k vyzkoušení? :)

      Vymazat
  5. Měla jsem ji dva roky zpátky v malém balení a byla super, takže jsem ji konečně ulovila před rokem v akci. Ale dodnes jsem se k ní nějak nedostala, takže ji používá mamka a já si z ní odlévám jen do cestovního balení. Naštěstí už dodělám poslední zbytečky a za pár týdnů se na ni konečně poctivě vrhnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi pak dej vědět, jak ti vyhovuje :)

      Vymazat
    2. No co ji zatím tak občas používám, tak se mi zdá, že snad ze všech micelárek vyčistí nejlíp, ale ještě víc se těším, jaká bude pleť po dlouhodobém používání :) A zapomněla jsem ještě dodat, že zelená mi taky nesedla, dokonce se mi po ní dělaly pupínky a štípala.

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)