pondělí 22. srpna 2016

Oblíbenci - léto

Zdravím Vás holky! :)

Léto se pomalu blíží ke svému konci, ale já bych vám ještě ráda ukázala pár kosmetických produktů, které jsem si právě v tomto období oblíbila a zpříjemňovaly mi horké letní dny. Mám tady favority jak z pečující, tak dekorativní kosmetiky, takže na své si přijde každý. Jdeme na to!



Dva kousky, které aktuálně používám každý den jsou tělové mléko a sprchový gel Manufaktura. Jedná se o malinovou parfemaci, což byla limitovaná edice loňského léta, takže teď už ji neseženete, což je velká škoda. Oba výrobky nádherně voní, sprchový gel dobře pění a nevysušuje, jen by mohl mít na můj vkus maličko hustější konzistenci. Zato tělové mléko mě nadchlo! Na to, jak je tekuté výborně hydratuje, rychle se vsakuje a pokožka je po něm ještě dlouho hebká a provoněná. Od té doby, co toto mléko používám, jsem dokonce dostala několik komplimentů na to, jak jemné mám ruce a nohy. Za mě palec nahoru a určitě chci tuto značku prozkoumat blíže.

Věc bez které se v létě neobejdu je termální voda ve spreji. Momentálně používám tu od Uriage, ale osobně moc nevidím rozdíl mezi ní a levnější Baleou. Obě mi poskytnou příjemné osvěžení a mají dobrý aplikátor, který vytváří jemnou mlhu. Ta od Uriage by navíc měla pleť ještě hydratovat a chránit ji před volnými radikály, ale to nemůžu posoudit. Vody ve spreji jsou pro mě nezbytným pomocníkem na cesty, ať už jako osvěžení v horkých letních dnech nebo k té nejnutnější hygieně, např. na festivalech, kde to s hygienickými podmínkami není zrovna nejlepší. V nejnutnějších případech ji používám na ranní opláchnutí obličeje.


Dalším velkým oblíbencem je parfém Live Irresistible od Givenchy. Je to nádherná sladká, ale přitom svěží vůně, která je pro mě ideální na léto. Kromě jiného obsahuje např. ananas, grapefruit, ambru a vanilku. Tenhle parfém jsem někde vyhrála a neskutečně se mi trefil do vkusu, takže uvažuji o tom, že si v budoucnu pořídím další balení. Co mě hodně překvapilo je výdrž. Když si s ní navoním oblečení, tak ho při oblékání cítím ještě další dva dny. Jsem nadmíru spokojená.

V minulosti vyzkoušela poměrně dost přípravků na chodidla, ale Avon v této péči jednoznačně vede. Po jejich krémech mám pokožku nohou jemnou, není napjatá, ale naopak poměrně dobře vyživená. Vyjímkou není ani tento levandulový krém, který navíc moc hezky voní. Možná už víte, že mám slabost pro vše s levandulovou parfemací. V této vůni jsem si pořídila i sprej na chodidla, který má chladivý a deodorační účinek a teď v létě je to velmi příjemná záležitost.


A přichází řada na dekorativní kosmetiku. V letních měsících pravidelně vytahuji ze šuplíku tvářenku od Milani v odstínu Luminoso a ani letos tomu nebylo jinak. Je to krásný broskvový odstín, který vypadá přirozeně, ale dodá obličeji krásnou jiskru a zdravý nádech.

Velmi jsem si taky oblíbila konturovací trio od Makeup Revolution což je na něm vidět. Mám ho asi půl roku, ale už za tak krátkou dobu jsem se dostala bronzeru na dno a tvářenka taky pomalu ale jistě ubývá. Jediné co tak nevyužívám je rozjasňovač, protože jsem si ještě nezvykla ho pravidelně používat. Většinou raději volím nějakou lesklou tvářenku a rozjasňovač vynechávám.

V létě na denní nošení odhazuji rtěnky a preferuji spíše lehčí zabarvené balzámky a lesky. Po šestihodinovém lesku od Loreal v odstínu 102 Always pink sahám v poslední době snad obden. Je to krásná růžovo-červená barva s drobnými stříbrnými odlesky, která mi opravdu tak pět hodin na rtech vydrží. Lepší lesk na rty jsem dosud ještě neměla. Nedávno jsem si pořídila Lip butter od Astor v odstínu 008 Hug me a hned jsem si ho zamilovala. Je to přirozená broskvová barvička, která ale na mých rtech získá mírný fialový nádech. Na rtech moc dlouho nevydrží, ale místo balzámu funguje skvěle a navíc krásně vypadá.

V teplých letních dnech používám místo očních stínů raději tužky, kterými si udělám jednoduchou linku a můžu vyrazit. Mým mnohaletým oblíbencem je jumbo tužka od Milani v odstínu 12 Golden bronze, což je krásná zlatá barva, která krásně prozáří pohled a k opálené pleti je úplně ideální. Pořídila jsem si i jednu hodně vychvalovanou tužku od Yves Rocher v odstínu 03 Brun Ecorce. Jedná se o tmavě hnědou barvu se zlatými třpytkami, která vypadá na očním víčku taky naprosto famózně. Obě dvě tužky jsou skvělé v tom, že mi na očích vydrží až do odlíčení a jinak se ani nehnou. V budoucnu bych si od obou značek ráda pořídila více odstínů.


Samozřejmě vás neochudím ani o random oblíbence. Tím se v létě stal seriál Doktorka z Dixie. Musím říct, že nejsem ten typ, co by pravidelně sledoval nějaké seriály, ale jelikož jsou tohle moje poslední prázdniny a mám nějaký volný čas, tak jsem si vzpomněla právě na tento seriál, od kterého jsem kdysi viděla pár dílů, ale hodně mě bavil. Je to taková oddychovka pro zasmání, nic duchaplného nečekejte, ale občas je to potřeba :)

A jsme u konce! Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, co jste si v létě zamilovaly vy a zda máme nějaké společné oblíbence :)

Krásný začátek nového týdne!

10 komentářů:

  1. Z Tvých oblíbenců mám zkušenost jen s levandulovou řadou na nohy, krém byl fajn a sprej právě používám, hezky voní a na unavené nohy má takový osvěžující a chladivý účinek. Ale docela jsi mně nalákala na ten lesk od Loreal, ne že bych lesků na rty měla málo, ale když ho tak vychvaluješ...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprej je super, mám ho poprvé ale určitě si budu podobné přípravky pořizovat na každé léto, je to dobrá vychytávka. Lesk je vážně super, myslím, že bys nebyla zklamaná, ale nechci tě k ničemu navádět :D

      Vymazat
  2. Já jsem si oblíbila matnou rtěnku z Aliexpressu, na kterou chystám článek a potom parfémovanej deodorat Playboy Play It Wild :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si pořídila matnou rtěnku z ebay, ale trochu jsem se přehmátla v barvě, je taková hodně výrazná na můj vkus, tak přemýšlím, že ji nejspíš pošlu dál.

      Vymazat
  3. Seriál Hart of Dixie jsem měla moc ráda, Wade byl nejlepší! Jinak Manufaktura super - malinu mám také..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wade je super, ten mě tam baví :D Na mě včera na Facebooku vyskočilo, že Manufaktura chystá od září opět novou limitku, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  4. O seriálu už jsem slyšela, ale nezaujal mě. Možná to teď přehodnotím :D Na druhou stranu nechci nic moc rozkoukávat, protože přece jen konec prázdnin se blíží a času tolik nebude. Zaujala mě sada na nohy z Avonu, netušila jsem, že by to mohly být dobré produkty. Máslo Astor v tomhle odstínu mám. Hrozně bych ho milovala, kdyby v něm nebyly třpytky, ty mi dost vadí, hlavně když už barva zmizí a ony zůstanou. Termální vodu jsem taky měla, ale jak píšeš, moc mezi nimi nevidím rozdíl. Nalákala jsi mě na tělové mléko z Manufaktury, určitě bych si ze stávajících parfemací vybrala. Mám sprcháč a šampon v jednom se švestkou. Vůně krásná, bohužel na pokožce moc nedrží. Zkusila jsem ho jen párkrát, ale schovávám si ho na podzim, tak to nakonec třeba ještě přehodnotím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci tě nabádat k prokrastinaci, ale mě Doktorka z Dixie fakt baví, ale chápu, že to nebude žánr pro každého. Krém na nohy je už můj třetí od téhle značky a lepší jsem zatím opravdu neměla, za mě předčil např. Baleu i Dermacol. Mně se ty třpytky naopak hodně líbí, dělají takový pěkný efekt k opálené pleti :) Já jsem teď viděla, že Manufaktura chystá novou podzimní limitku, tak jsem zvědavá s jakou parfemací přijdou tentokrát. Ale kupovala jsem mamce krém na ruce právě s vůní švestky a ta vůně byla boží :)

      Vymazat
  5. Sprchový gel od Manufaktury jsem dostala k Vánocům a ségra dostala ten tělový krém. A strašně jí ho pořád závidím, protože úplně nádherně voní. Ten sprcháč sice taky, ale jen chvilku. Za to krém je cítit strašně dlouho. :)
    Já mám za léto spoustu oblíbenců. :D Zrovna jsem některé z nich vytáhla do novinkového článku na svém blogu. Mrkni na to, pokud se ti bude chtít. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, to tělové mléko je vážně naprosto super, pokožka je po něm krásně vyživená a dlouho hydratovaná. Tak to se ráda podívám, novinkové články mám ráda :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)