čtvrtek 2. března 2017

Oblíbenci - zima

Zdravím Vás moje milé čtenářky! 

Zima se nám pomalu, ale jistě blíží ke konci a já se přiznám, že už se moc těším. Zimu mám ráda a zimní sporty miluji, ale stačí mi, když je sníh měsíc, užiju si hor a zimních radovánek a zase se začnu těšit na jaro a na sluníčko. Nemůžu se dočkat, až konečně odhodíme zimní bundy a kabáty a místo nich vytáhneme džísky, lehoučké cardigany a tenisky. Jaro už je vyloženě cítit ve vzduchu a já se těším, co přinese. Dnes bych se ale ještě ráda vrátila k zimním měsícům, protože bych vám chtěla říct, co jsem si v tomto měsíci oblíbila. Tak jdeme na to, příjemné čtení! :)



Možná jste zaznamenali, že jsem letos neodolala kosmetickým adventním kalendářům a pořídila jsem si ten od značky Balea. Bylo v něm spousta miniaturek i produktů v plném balení. Kromě jiného obsahoval i vzoreček denního a nočního krému s koenzymem Q10. Nejprve jsem si říkala, že to nebude nic pro mě, protože přece jenom nejsem cílová skupina krémů proti vráskám. Nakonec jsem si ale vzala tyto maličká praktická balení s sebou na hory a byla jsem příjemně překvapená. Krémy měly příjemnou konzistenci, výborně se roztíraly a pleť po jejich použití byla jemná na dotek a dobře hydratovaná. Byla to moje úplně první zkušenost s pleťovými krémy od Baley a musím říct, že jsem nadšená, v budoucnu se nebudu bát vyzkoušet i ostatní krémy od této značky. Pokud po krémech požadujete protivráskový efekt, tak tohle určitě stojí za to, protože tohle duo je neskutečně příjemné.

Masky na vlasy od značky Kallos jsou klasika, kterou tady omílám stále dokola. V minulých oblíbencích jsem pěla ódy na banánovou verzi, tentokrát se jedná o variantu s čokoládou. Stejně jako všechny masky od této značky mým vlasům maximálně vyhovuje, jdou po ní skvěle rozčesat, navíc jsou hebké na dotek a lesklejší. Příjemná čokoládová vůně je už jen milým bonusem navíc. Jsem maximálně spokojená a určitě vyzkouším i další druhy těchto masek. Myslím si, že s maskami od této značky nešlápnete vedle.

Rozhodla jsem se, že sem zařadím i gel na holení. Většinou si kupuji tento typ produktu od Baley nebo od privátní značky hypermarketu Albert, ale tentokrát jsem sáhla po značce Gillete - verze s přídavkem oleje a vanilkovou vůní. Tyto pěny na holení jsem používala už v minulosti a tak jsem trochu pozapomněla, jak moc jsou dobré. Pěna má hustou gelovou konzistenci, po vymáčknutí z lahvičky neskutečně nabude na objemu a má výbornou pěnivou schopnost, takže ji při použití stačí opravdu maličko. Navíc musím zmínit nádhernou sladkou vůni vanilky a to, že nohy nebo jakákoliv jiná část těla není po holení nijak extrémně vysušená.


Z dekorativní kosmetiky jsem si moc oblíbila tvářenku Hoola od značky Benefit. Jedná se o matný přirozený hnědý odstín, který používám ke konturování obličeje. Tvářenky jsem zvyklá hodně střídat, ale po této matné krásce od Catrice v odstínu 020 La - Lavender sahám teď téměř neustále. Zatím o těchto dvou produktech nebudu nic víc prozrazovat, protože o nich chystám samostatné články včetně swatchů, takže detailněji až tam, snad se na mě nebudete zlobit :)

Tužky na oči mám hodně ráda a používám je především na horní linku. Tyto produkty mám nejraději od značek Milani a NYX, ale před nějakou dobou jsem si jednu pořídila i od Yves Rocher a jsem nadšená. Jedná se o krásný tmavě hnědý odstín s obsahem miniaturních zlatých třpytek s názvem 03 Brun Ecorce. S tužkou se skvěle pracuje, je akorát tak měkká, barva je intenzivní, na víčku mi vydrží celý den, aniž by se rozmazávala, mizela nebo opadávaly třpytky pod oko. Tohle je věc, ze které jsem opravdu nadšená a rozhodně si chci pořídit další odstíny. Minimálně ten krásný temně fialový, který mají v nabídce prostě musím mít. Určitě je vyzkoušejte, často se dají sehnat v super akcích za zlomek původní ceny.


Ráda bych zmínila taky pár laků na nehty, které jsem si v poslední době oblíbila. Jelikož pracuji ve zdravotnictví, tak si nemůžu dovolit úplně výrazné nehty jako je např. modrá, rudá nebo zelená. Takovéhle barvičky si ráda nalakuji o víkendu, když se mi hodí k oblečení. Ve všední dny nejvíce sahám po odstínech růžové, hnědé a tělové. Hodně mě teď baví laky od Rimmel - klasická růžová 405 Rose Libertine a světlejší růžovo-stříbrný odstín 203 Lose Your Lingerie. Taky se mi moc líbí růžový lak s malými stříbrnými třpytečkami od Gabrielly Salvete v odstínu 155. Se všemi zmíněnými laky se dobře pracuje a na nehtech mi vydrží téměř celý pracovní týden.


Dostávám se k pomůcce, kterou jsem chtěla zmínit už v podzimních a zimních oblíbencích, ale nějak jsem na ni zapomněla a dostávám se k ní až teď. Věcí, kterou jsem si maximálně oblíbila a už si bez ní nedokážu představit svoji líčící rutinu jsou houbičky na makeup. Štětce k nanášení makeupu už vůbec nepoužívám, protože s houbičkou se mi pracuje jednodušeji, je to rychlejší a výsledný efekt je krásně přirozený. Mám doma celkem tři houbičky - jednu napodobeninu klasického Beauty Blenderu z E-bay (po které paradoxně sahám nejraději), houbičku z Oriflame a z Rossmanna. Všechny po navlhčení vodou několikanásobně zvětší svůj objem a stanou se krásně poddajné, takže určitě nešlápnete s tímto výběrem vedle. V budoucnu bych ráda vyzkoušela ještě originál Beauty Blender, zajímalo by mě, jestli se opravdu kvalitou tak moc liší od těchto houbiček, protože mě i tyhle "napodobeniny" za pár korun moc vyhovují a jsem s nimi spokojená.

Chtěla bych zde zmínit další věc z adventního kalendáře Balea a to je parfém. Hodně mě překvapilo, když jsem ho v adventním políčku vůbec našla, protože jsem netušila, že Balea vůbec nějaké parfémy a toaletní vody vyrábí. Jedná se o zimní limitku s názvem Sternen Schweif. Od vůně jsem nic moc nečekala a o to více mě překvapila. Vůně je to velmi příjemná, slaďoučká a na těle byla cítit kupodivu dlouho. Z oblečení jsem ji dokonce cítila i druhý den po použití. Jsem ráda, že jsem zase mohla vyzkoušet další věc ze sortimentu Baley, protože v drogerii bych si jí nejspíš vůbec nevšimla a kdyby ano, neměla bych tendence ji zkoušet, protože v parfémech a toaletních vodách sahám většinou po jiných značkách. Nicméně jsem si ji moc oblíbila jak do práce, tak i na volnější dny, kdy jsem zůstávala doma.


Nakonec samozřejmě nesmí chybět random oblíbenec. S přicházejícím jarem se snažím stravovat trošku zdravěji, protože jsem vypozorovala, že se po lehčí stravě cítím mnohem lépe a celkově mi prospívá. V zimě jsem poprvé ochutnala tofu paštiky od značky Patifu a jak vám je asi jasné z fotky, tak jsem si je zamilovala. Chutnají velmi dobře a dokonce si je s chutí dal i přítel a taťka a to je co říct. Nemusíte se bát žádné extra zeleninové nebo umělé chuti, přirovnala bych je k něčemu mezi klasickou paštikou a pomazánkou. Moc jsem si je oblíbila třeba na opražené topinky v topinkovači, potřené česnekem a namazané touhle paštikou, skvělá kombinace, kterou bych mohla jíst pořád. 

Co Vy a houbičky na nanášení makeupu? Taky už jste je vyzkoušely a podlehly jste jim nebo zůstáváte u kosmetických štětců? :)

Moc se těším na Vaši zpětnou vazbu, krásný den!

4 komentáře:

  1. Mám ten růžový lak na nehty a taky je můj oblíbený :) Denní krém Balea jsem vyhrála na podzim v tombole, ale ještě jsem ho nezkoušela, takže jsi mě hezky navnadila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti bude líbit, tak jako mně. Vážně mile překvapil :)

      Vymazat
  2. Ten gel na holení jsem měla a fakt úžasně voněl a celkově byl super. Ale z ekonomického hlediska vychází o dost levněji ty Baleácké, proto kupuji převážně je:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se nemůžu rozhodnout, co je pro mě výhodnější. Balea je sice levnější, ale zase to balení vypotřebuji mnohem rychleji než tyhle pěny od Gilette. Nejspíš to budu střídat, protože limitkám Baley stejně nikdy neodolám :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)