sobota 22. července 2017

Nivea - micelární voda, pleťová voda, čistící pěna

Přeji Vám krásný víkend holky!

Doufám, že se máte dobře a užíváte si slunečného počasí. Snad nevyjdou předpovědi a počasí se nám nepokazí, protože za dva týdny mám pár dní dovolené a ráda bych je strávila někde u vody. Dneska jsem ale měla chuť sepsat článek na kosmetiku značky Nivea. Před nějakou dobou se mi podařilo vyhrát v internetové soutěži balíček jejich produktů, který obsahoval micelární vodu, čistící pleťovou vodu a čistící pleťovou pěnu. Všechny tři kousky mám už důkladně vyzkoušené, takže si myslím, že je čas na plnohodnotnou recenzi.



Zklidňující pečující micelární voda
Micelární vody používám již několik let téměř denně. Vyzkoušela jsem jich už mnoho, od těch nejlevnějších značek až po ty dražší, lékárenské. I tuhle od Nivey jsem už v minulosti jednou měla. Dle popisu výrobce by měla být zcela bez parfemace, měla by šetrně odstraňovat makeup, hloubkově čistit a hydratovat pleť, zároveň pomáhat redukovat začervenání, napjatou pleť a její vysušování. 
Já osobně micelární vody používám k odlíčení makeupu. Micelárku nanesu na vatový tamponek, odlíčím s ní oči a pleť, kterou následně ještě dočistím nějakým mycím gelem nebo krémem. Často mívám u micelárních vod problém, že mě štípou v očích a dráždí mi je. Tahle micelárka od Nivey ale obstála na jedničku. Výborně odlíčí oči včetně řasenky, v očích nepálí, krásně stáhne makeup aniž by pleť vysušovala. Jediné s čím si neporadí je dvoufázová šestnáctihodinová rtěnka od Dermacol, ale s tím jsem ani nepočítala, tu mi neodlíčí ani kokosový olej, pouze dvoufázový odličovač. Na této micelárc jsem nenašla vůbec žádné negativum, používám ji ráda a moc mě těší, že ji začali vyrábět i ve velkém balení, které obsahuje 400 ml produktu. Momentálně bych ráda vyzkoušela ještě jiné, pro mě zatím neprobádané značky, ale tuhle si v budoucnu zase ráda pořídím a můžu ji doporučit i vám.

Jemná čistící pleťová voda
Pleťová voda je produkt, který nutně nemusím mít ve své pečující rutině. Já pleťovou vodu používám po probuzení a omytí obličeje studenou vodou k dočištění pleti po vyspání a taky ve dny kdy se nelíčím k večernímu dočištění pleti od prachu a běžných nečistot, které v prostředí jsou. Pokud doma nemám pleťovou vodu, tak ji nahrazuji klasickou micelární vodou. Funkce je podle mého názoru obdobná. Tahle pleťová voda obsahuje kromě jiného mandlový olej a měla by pleť čistit, odstraňovat zbytky nečistot, hydratovat a zklidňovat. Od té doby co ji mám doma, tak ji moc ráda používám, protože příjemně svěže voní a vždy mě po ránu tak trochu díky své parfemaci nabije energií. Běžné usazeniny na pleti odstraňuje výborně, pokožka je po ní jemná na dotek a není vysušená. Jsem s ní moc spokojená, ale jak říkám, je to pro mě produkt navíc a nevím jestli chci do své rutiny zařazovat zase další krok, protože už takhle mám svoji kosmetickou poličku v koupelně plnou nejrůznějších produktů. Nicméně pokud pleťové vody používáte, tak tuhle vám rozhodně doporučím, je moc příjemná a dělá přesně to, co by dělat měla.


Osvěžující čistící pleťová pěna
Podobné typy produktů mám na pleť moc ráda. Měla jsem jich už několik, hodně jsem si oblíbila např. ty ze sortimentu Alverde, naopak pěna od Baley určená na suchou pleť mě nebavila. Konkrétně tahle verze od Nivey je cílená na osoby, které mají pleť normální a smíšenou, což jsem přes léto přesně já. Kromě jiného obsahuje tahle pěna vitamín E a speciální látku Hydra IQ, díky které by opět neměla pleť vysušovat. Produkt se používá tak, že balení před použitím protřepete a následně pomocí pumpičky už vytváříte pěknou, bohatou pěnu. S tou pěnou od Baley jsem měla problém, že se pěna hned roztékala a dlouho nevydržela, ale tahle od Nivey je přesný opak. Pěna je opravdu hustá a dlouho vydrží i při samotném nanášení na obličej. Velmi dobře se s ní pracuje, je jemná, ale účinná. Pleť opravdu dobře vyčistí a celkově mě moc baví. Pokud máte rády tenhle způsob odličování a čištění pleti, tak myslím, že se vám tahle pěna bude líbit.

A jsme u konce. Značku Nivea jsem v drogeriích vždycky nějak přehlížela, vůbec nevím proč. V poslední době jsem od nich ale vyzkoušela více produktů včetně sprchových gelů, antiperspirantů a tělového mléka a všechny byly super. Samozřejmě nesmím opomenout ani jejich intimní ubrousky, které jsou podle mého názoru to nejlepší, co se u nás dá sehnat. Ráda bych tuhle značku prozkoušela ještě trochu víc, hodně mě láká třeba nějaký pleťový krém.

Co Vy a značka Nivea? Jaké jejich produkty máte rády? A používáte pleťové čistící pěny? :)

Moc se těším na Vaše komentáře a přeji krásný den!

8 komentářů:

  1. Micelárku jsem měla dvakrát, byla by výborná, ale měla potíže s očním make-upem, hlavně voděodolnou řasenkou, tu jsem vždy musela stahovat odličovákem.
    Ale jinak mám tuhle značku ráda, teď jsem úplně na větvi z těch letních novinek - sprchových pěn, sprchových gelů a antiperspirantů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já voděodolnou řasenku vůbec nepoužívám, takže tohle nemůžu posoudit. No vidíš, na ty letní novinky jsem úplně zapomněla, ty vypadají famózně, ale já mám teď bohužel (nebo spíš bohudík) velké zásoby.. :D

      Vymazat
  2. No v úvode si ma nepotešila s info o počasí, hneď musím pozrieť či aj na Slovensku to tak bude :( Ale k Nivea - priznám sa, že stále som produkty na pleť chcela vyskúšať a nakoniec, keď som niečo potrebovala stále som siahla po inom produkte a ani neviem prečo :/ Aspoň viem, že ich kúpu isto neoľutujem :) Pekná recenzia :)
    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že jsem ti zkazila představy o počasí, ale třeba u vás bude líp :) Já jsem právě tuhle značku taky opomíjea, zdála se mi nezajímavá, "nudná" a raději jsem vždy sáhla po nějaké horké novince, ale teď už vím, že Nivea je skvělá a budu si ji kupovat i nadále :)

      Vymazat
  3. Zrovna tu pleťovou vodu jsem chtěla vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že s ní určitě budeš spokojená, funguje dobře. Tak dej potom kdyžtak vědět :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Jojo, to souhlasím, je moc příjemná a funguje dobře :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)