sobota 15. srpna 2015

Krásné rty s Dermacolem a Essence

Zdravím Vás! :)

Jak zvládáte tyto horké dny? Já se musím přiznat, že se neobejdu bez vody ve spreji a ideálně trávím dny někde u vody, ikdyž ne vždy to samozřejmě jde. Měla jsem v plánu o prázdninách jezdit na kole, ale v tomhle počasí to bohužel nezvládám. Jednu výhodu to ale má a to, že jsem se konečně pořádně opálila a využiji zásobu svých tmavých makeupů a BBček.
Dnes bych Vám ale ráda představila dva moje oblíbené produkty na rty z dekorativní kosmetiky - rtěnku Dermacol v odstínu 10 a konturovací tužku Essence v odstínu 12 Wish me a rose.


Na úvod musím říct, že dekorativka od Dermacol mě moc nebere. Měla jsem pouze asi dva pudry a byly fajn, ale v drogerii mě vždy více zaujme stojan nějaké jiné značky. Před nějakou dobou ale probíhala akce, kdy měl Dermacol slevu 50 % na vše, tak jsem si říkala, že je konečně na čase něco zkusit. Nakonec jsem si vybrala rtěnku z longlasting řady v poměrně přirozeném odstínu. Je to barva velmi podobná mým rtům, takže ideální na běžné nošení třeba do školy nebo do práce. 
Dominantou těchto rtěnek je nepochybně jejich balení. Mně osobně se designově moc líbí, kombinace zlaté a bílé na mě působí příjemným, tak trochu i luxusním dojmem. Obal disponuje klikacím systémem - musíte kliknout na spodek balení, aby se rtěnka uvolnila a vypadla ven a stejným způsobem se musí zakliknout zpět dovnitř. Mně se to jako nápad velice líbí, ale na druhou stranu je obal kvůli tomu zbytečně velký. 
Rtěnka má krémovou konzistenci, na rtech je příjemná a nijak nadměrně nevysušuje. Pigmentace je taky výborná už po jednom přetření. Pokud čekáte pod označením "longlasting lipstick" to, že vám rtěnka vydrží celý den, tak vás bohužel musím zklamat. Mně osobně se ze rtů vytrácí zhruba po třech až čtyřech hodinách, pokud nejím a nepiju - jinak je to samozřejmě dříve. Co je ale super, je to, že mizí velmi nenápadně a nezanechává například ostré nalíčené okraje rtů. Zkoušela jsem ji použít samotnou, ale to se mi bohužel lehce rozpíjela za linii rtů, proto ji teď používám jedině společně s konturovací tužkou. Ideální kombinace je pro mě s růžovou konturkou od Essence. Ta je na rtech velmi příjemná a výborně prodlouží i výdrž rtěnky. Často dělám to, že si konturkou vyplním celé rty a nosím ji klidně místo rtěnky. Je však nutno říct, že rty na můj vkus moc vysušuje.
Oba dva výrobky jsem si velmi oblíbila a v poslední době po tomto kombu sahám poměrně často. Já je za sebe mohu jedině doporučit.
Konturovací tužka na rty od Essence stojí 30 Kč a rtěnka Dermacol cca kolem stovky, ale často jsou na ni nějaké akce, takže ji klidně můžete sehnat i za 50 Kč a to už se vyplatí.



Máte rády dekorativní kosmetiku značky Dermacol? Používáte konturovací tužky nebo je to podle vás zbytečnost?

Na Vaše názory se budu těšit v komentářích! :)

7 komentářů:

  1. Konturovací tužky nepoužívám, nemám na to nervy, ale longlastingy jsou fajn :))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je dříve taky nepoužívala, ale když chci mít jistotu, že bude rtěnka na svém místě, je to pro mě jasná volba :)

      Vymazat
  2. Konturovací tužku doma nemám a ani jsem nezkoušela dekorativku od Dermacol :) Ale líbí se mi tento odstín

    OdpovědětVymazat
  3. rtěnky Longlasting od Dermacolu se mi dost zamlouvají, hlavně tento odstín je pěkný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstín je super, ideál na běžné denní líčení :)

      Vymazat
  4. Konturky od essence mám dvě a dokonce jsem si je tak oblíbila, že je někdy aplikuji přes celé rty :D :) A Péti na blogu jsem tě nominovala do jednoho tagu, tak snad to nevadí :)

    Aussie Review

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja to prave tak taky rada delam, jsou moc fajn :-) urcite nevadi, rada se zucastnim, az budu doma z dovci :-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)