sobota 19. listopadu 2016

Oblíbenci - podzim

Zdravím Vás moje milé čtenářky! :)

Podzim se pomalu chýlí ke svému konci a já bych vám dnes ráda ukázala kosmetiku, kterou jsem v tomto období používala a přirostla mi k srdci. Já osobně mám podzim ráda, miluji barvy spadaného listí, vrstvení oblečení nebo jen tak se o volném víkendu zachumlat do měkoučké deky, uvařit si čaj a začíst se do dobré knihy. V dnešním článku se dozvíte i kdo je můj aktuálně velmi oblíbený spisovatel. Tak jdeme na to!



Prvním oblíbencem je pěna do koupele Auszteit od značky Tetesept. Pěny do koupele k podzimu prostě patří a velmi mi zpříjemňují odpočinek ve vaně plné horké vody. Konkrétně tuto pěnu jsem si pořídila před nějakým časem v Rakousku, ale nyní je k dostání už i u nás. Má příjemnou sladkou květinovou parfemaci a stačí ji maličko, aby vytvořila hustou pěnu. Já preferuji pěny do koupele spíše s bylinkovou parfemací a proto mě překvapilo, jak moc ráda sahám v poslední době právě po této nasládlé. Určitě doporučuji tyto pěny v drogerii očichat, jsou opravdu moc fajn a já jsem ráda, že ji doma mám.

Kromě zmiňované pěny jsem si z Rakouska dovezla ještě sprchovou mycí pěnu od značky Bilou a zamilovala jsem se! Vybrala jsem si verzi s vůní melounu, což je opravdu krásná, sladká, autentická vůně a já ji ráda používám, když si chci navodit letní náladu a myšlenkami se přenést do slunných dní. Kdysi jsem měla podobný produkt od Baley, ale ten se s tímto vůbec nedá srovnat. Pěna je opravdu hustá, nerozpouští se, výborně se s ní myje, na těle je příjemná a vůbec nevysušuje pokožku. V nabídce jsou různé parfemace od sladkých až třeba po mátovou nebo eukalyptovou, takže si vybere určitě každý. Až se dostanu do zahraničí, tak si určitě nějakou zase přivezu, je super!

Posledním oblíbeným produktem v péči o pokožku je tělové mléko české značky Bione Cosmetics. Já osobně mám tuto značku moc ráda a baví mě zkoušet jejich kosmetiku. Už jsem vyzkoušela poměrně dost produktů a zatím jsem byla snad se všemi spokojená. Toto tělové mléko má levandulovou vůni a já levanduli naprosto zbožňuji, takže asi chápete proč jsem si tak zamilovala i tento produkt. Vůně je opravdu autentická a výrazná, takže to určitě nebude pro každého, ale já jsem nadmíru spokojená. Konzistencí je to lehčí gelovo-krémové mléko, které není extra hydratační a určitě to nebude nic pro vysušenou pokožku, ale pro mé účely bohatě stačí a mám ho ráda.


Před nějakou dobou jsem se podívala na dno tmavě hnědému stínu z paletky Sleek, který jsem používala na obočí, tak jsem trochu zapátrala ve své kosmetické sbírce a objevila tam tuhle paletku na obočí od Essence. Paletka obsahuje celkem tři stíny na obočí v různých odstínech a jeden rozjasňující stín pod obočí a do vnitřního koutku oka. Já mám obočí poměrně tmavé, takže používám nejtmavší stín a sedí mi skvěle. Je hezky máslový, dobře se s ním pracuje, vypadá přirozeně a na obočí vydrží celý den. Ráda po ní taky sáhnu při líčení očí, protože neutrální barvičky mám na očních víčkách nejradši. Jsem s ní opravdu moc spokojená a nemám jí co vytknout. Navíc se mi moc líbí i balení. Kdysi jsem o ní psala samostatný článek, tak se můžete mrknout.

V poslední době jsem se naučila místo klasických kondicionérů používat na vlasy masky, které nechám působit kratší dobu. Moje nejoblíbenější masky na vlasy jsou od značky Kallos, kterou seženete opravdu za pár korun, ale umí zázraky. Měla jsem už masku s názvem Latte a Keratin a nyní jsem si vybrala Banana, která je snad ze všech nejlepší. Má skvělou hutnou konzistenci, vlasy nemastí. Po jejím použití jdou vlasy výborně rozčesat, jsou neskutečně lesklé a prostě vypadají celkově zdravě. Navíc voní jako banánky v čokoládě, takže je radost ji používat. Za pár korun opravdu hodně muziky. V zásobě už mám další variantu, masky od této značky jsou vážně top! 

Jsem ten typ, který střídá parfémy podle ročního období a mojí oblíbenou podzimní vůní je už třetí sezónu Guess Seductive. Mám jí už opravdu zbyteček, ale používám ji moc ráda. Jedná se o trošku těžší kořeněnou vůni, která mimo jiné obsahuje např. hrušku, bergamot, černý rybíz, kořen kosatce, květ pomerančovníku a kadidlo. Moc hezky voní a na těle dobře drží. Navíc je k sehnání i v drogeriích, takže ji můžete očichat.


Samozřejmě nesmí chybět laky na nehty. Na podzim volím především tmavší a zemitější barvy. Aktuálně mám ráda laky od NYC v odstínu 248 Mannhatan, Miss Sporty Gel shine v odstínu 151 a lak Freedom v odstínu 474. Všechny vypadají božsky, laky od NYC a Miss Sporty navíc skvěle drží. Lak Freedom zatím ještě testuji, výdrž je průměrná, ale barva krásná, takže mu to ráda odpustím.

Nedávno jsem psala samostatný článek o kosmetice od Havlíka. Zamilovala jsem si jejich BIO makadamiový olej, který teď používám jako noční péči na obličej a jsem z něj nadšená. Je to můj vůbec první pleťový olej, ale rozhodně ne poslední, protože mě přesvědčil, že se olejů nemusím bát. Je to můj skvělý pomocník a po jeho použití mám pleť krásně jemnou a i na pohled vypadá lépe. Super produkt!

O řasence Miss Sporty Dark Lasher jsem se taky nedávno zmiňovala, takže asi není potřeba psát nic extra. Jsem z ní nadšená, udělá mi krásné řasy a je to za mě jedna z nejlepších řasenek, jaké jsem dosud vyzkoušela. A že jich nebylo málo :).


S příchodem podzimu taky schovávám lesky na rty a vracím se ke rtěnkám. Aktuálně jsem si nejvíc oblíbila produkty na rty od Essence, protože jsou super na běžné denní nošení no práce. Pravidelně jsem začala používat moji vůbec první rtěnku v odstínu 53 All about Cupcake, která má krásný růžový přirozený odstín a hodí se úplně ke všemu. Na rtech působí spíše jako balzámek a to mi moc vyhovuje. Jedinou nevýhodou je, že už není k sehnání. 
Z novější kolekce v černém obalu moc ráda používám odstín 06 Barely There! což je tmavší, ale stále přirozená, nenápadná rtěnka. Posledním oblíbencem na rty je tekutá rtěnka v odstínu 02 Beauty Secret, kterou jsem kupovala asi před dvěma měsíci ve výprodeji, takže se obávám, že už ji taky neseženete. Každopádně mi všechny tři rtěnky moc vyhovují a aktuálně do práce nesahám téměř po ničem jiném.


Samozřejmě nesmí chybět ani random oblíbenec. Jak jsem zmiňovala na začátku, tak tentokrát to bude o knihách. Pokud máte rády severské krimy ve stylu Nesba, tak rozhodně doporučuji Larse Keplera. Pod tímto pseudonymem se skrývá manželská dvojice a jejich knihy jsou pravdu brilantně napsány a plny napětí. Určitě se od nich jen tak neodtrhnete. Já už budu mít přečtené téměř všechny jejich knihy, tak ocením zase tip na nějakého jiného podobného autora. Díky! :)

A jsme na konci. Pokud jste dočetly až sem, tak bych vám ráda poděkovala a doufám, že článek bude přínosný a najdete v něm tipy na nové kosmetické produkty.

Bez čeho se vy neobejdete na podzim? ☂

Krásný víkend! :)

12 komentářů:

  1. Essence rtěnky jsou skvělé :-) Také je ráda používám, hlavně na denní nošení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, když chci rtěnku, která bude na rtech vypadat hezky, ale nebudu o ní vědět a nebude mi rty vysušovat, tak sahám právě po Essence. Sice výdrž není nic extra, ale nevadí mi aplikovat ji přes den několikrát :)

      Vymazat
  2. na tie Essence rúže pozerám pravidelne, ale vždy ich tam nechám :)
    ale tá paletka na obočie vyzerá super :) tú som ešte nevidela :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, jsou vážně příjemné, doporučuji vyzkoušet alespoň jednu :)

      Vymazat
  3. Já jsem si teď hodně oblíbila od Essence BB na rty, mám dva, sedí mi odstínově a ještě o rty pečují a hydratují je, to se zrovna v tomhle podzimním období hodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem je v podzimních novinkách, ale momentálně mám produktů na rty hodně a snažím se je spíše spotřebovávat než dokupovat další, ikdyž občas samozřejmě taky neodolám.. :D Každopádně moc děkuji za tip :)

      Vymazat
  4. Moc hezký článek! :) Ještě jsem žádnou essence rtěnku nikdy nezkoušela, asi budu muset, když je všichni pořád tak moc chválí. :) Na podzim se neobejdu hlavně bez vínových kouřovek a nude rtěnek, jo a také bez svetru a sem tam nějaká ta sklenička vína nebo svařáku :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :) No o tom víně mi povídej, už se těším na advent až mi začne punčová sezóna :D

      Vymazat
  5. Bione tělový krém jsem měla, akorát jinou vůni. Voněl hezky, když byl v tubě, ale když jsem ho namazala na sebe, tak mi nevoněl vůbec a dost mně ta vůně obtěžovala. Tak jsem ráda, že už jsem ho vypotřebovala :). Jinak já se ted neobejdu bez výrazných rtěnek, zase jsem se do nich zamilovala :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tady je ta vůně moc příjemná i na těle a mám po jeho použití krásně provoněný i pokoj. Já nosím výrazné rtěnky jenom, když vím, že budu mít čas si ji přes den opravit a to v práci vážně bohužel nemám :D Takže volím raději nenápadné odstíny, u kterých mi nevadí vytrácení ze rtů :)

      Vymazat
  6. Laky NYC a MS mám ráda a to samé platí pro rtěnky Essence!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom se shodneme. Laky od Miss Sporty jsou nejlepší! :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)