pondělí 26. června 2017

Havlíkova přírodní Apotéka - tělová péče

Přeji Vám krásný začátek nového týdne! :)

Doufám, že si užíváte sluníčka plnými doušky. Mě tohle počasí neskutečně nabíjí, miluji tenhle čas dlouhých večerů, grilovaček, zmrzlin a výletů.

Na Vánoce jsem od přítele dostala sadu kosmetiky od Havlíkovy přírodní Apotéky, která obsahovala sprchový gel, vyhlazující tělový olej, gel na intimní hygienu a krém na ruce. Této kosmetice se dnes podíváme na zoubek a řeknu vám na ni svůj názor. V minulosti jsem už od Havlíka měla dva produkty z péče o pleť, na které jsem pěla samou chválu v samostatném článku.



Jemný mycí elixír na tělo
Na úvod musím říct, že se mi moc líbí nápad a koncept této značky. Je pro mě symbolem dokonalých obalů a názvů. Viz. tento produkt - jedná se o klasický sprchový gel, ale elixír zní podstatně zajímavěji a určitě upoutá pozornost každé z nás. Velmi se mi líbí motto, které je napsané vzadu na obalu: "Mládí a krásu naleznete ve smíchu, lásce a zdravém životním stylu."
Podle výrobce je tento sprchový gel určen pro všechny ženy, které chtějí dbát o tělo přirozeným způsobem. Směs výtažků z tuzemských bylin by měla blahodárně působit na pokožku unavenou, dehydratovanou a podrážděnou. Kromě jiného obsahuje tento gel extrakt z rakytníku, z brambory a esenciální olej ze šalvěje muškátové. Co se konzistence týče, jedná se o řidší krémový sprchový gel, který je na těle velmi příjemný a dobře po pokožce klouže. Parfemace produktu je poměrně nezvyklá, jdou z ní lehce cítit bylinky, ale docela se mi líbí a vůbec mi při používání nevadí. Musím říct, že po použití tohohle gelu je moje pokožka krásně vyživená, hydratovaná a jemná na dotek, skoro jako kdybych použila tělové mléko. Co mi ale na tomto produktu extrémně vadí a nedokážu to přenést přes srdce je jen velmi malá pěnivá schopnost. Chápu, že se jedná o přírodní produkt, který v sobě nemá žádné zbytečné látky, ale to že téměř vůbec nepění mi hrozně vadí. Při jeho použití musím neustále doplňovat množství gelu, abych měla alespoň trošku pocit čistoty - např. jedna dávka na půlku paže, druhá dávka na paži od lokti k ruce apod. a to mě vážně ukrutně nebaví, nehledě na to, že spotřeba je tím pádem enormní. Použila jsem ho asi pětkrát a jsem v polovině balení, což je přece jenom trochu drahá sranda. Kdyby lépe pěnil, ráda bych ho používala, ale za těchto okolností mě nebaví, musím se k jeho použití nutit a znovu už si ho rozhodně nepořídím.

Krém na ruce "Krásné ruce" 
Druhou věc, kterou tady mám, bych vám ale doporučila všemi deseti. Jedná se o krém na ruce, v jehož složení se objevuje rostlinný glycerin, makový olej, výtažek z rakytníku, mateří kašičky a meduňky. Nejvíce z krému cítím právě meduňku za což jsem moc ráda, protože tuhle parfemaci jsem si zamilovala už u Havlíkova Bio Českého krému, který jsem měla v minulosti. Samotný krém má pro mě ideální hutnější konzistenci, ale dobře se roztírá, poměrně rychle se i vstřebává, ale na rukou zanechá ochranný povlak a pokožka je po něm dokonale hydratovaná a vyživená. Tohle je věc, která mě vážně baví a jsem moc ráda, že ji doma mám. Důkazem je, že mám tohle praktické balení do kabelky, ale v zásobách mám ještě obří balení, které má 250 ml. Určitě krém doporučuji ke koupi, díky nádhernému balení by to byl určitě i skvělý dárek.


Havlíkův vyhlazující tělový olej
Tento produkt je určen pro zpevnění a vyhlazení pokožky celého těla. Cennou součástí tohoto oleje je výtažek z vlčího máku a avokádový olej. Docela mě pobavil návod k použití: "Aplikujte dvakrát denně na problémové partie, ideálně ráno a večer po koupeli. Po aplikaci je potřeba pokožku promasírovat štípáním prsty. Pro větší účinnost doporučujeme po aplikaci udělat deset dřepů." Já nevím, asi už jsem stará, ale nevěřím tomu, že nějaký olejíček a deset dřepů k tomu by spasilo moje nezpevněné partie a celulitidu :D Nicméně jsem olej samozřejmě vyzkoušela, ačkoliv k hydratací pokožky preferuji spíše tělová mléka a másla. Olej se dobře aplikuje, není přehnaně mastný, velmi dobře se do kůže vsakuje a tělo je po něm jemné na dotek. Mám s ním ale jeden velký problém a to je parfemace. Už když si přičichnu k lahvičce i při samotné aplikaci cítím neskutečný pach hnoje nebo prostě takový podobný zápach, nevím k čemu bych to přirovnala, ale díky této parfemaci se mi příčí olejíček používat. Vždy po aplikaci si musím dojít alespoň umýt ruce, abych to z nich necítila. Potom po nanesení už mi na těle vůně nevadí, ale při nanášení je to vážně nepříjemné. Proti samotným vlastnostem tohohle olejíčku nemůžu říct nic špatného, ale kvůli té parfemaci vám ho doporučit nemůžu. Rozhodně si ho před případnou koupí očichejte, abyste nebyly zbytečně zklamané.

Bio mycí elixír na intimní partie
Už dlouho používám speciální přípravky na péči o intimní části našeho ženského těla. Mám zkušenosti s Lactacydem, Chilly a Avonem. Na tenhle intimní gel jsem ale slyšela spoustu názorů v tom smyslu, že je to nejlepší produkt svého druhu a žádný jiný se mu nevyrovná. Samozřejmě jsem ho chtěla vyzkoušet, abych viděla, co je na něm tak speciálního. Líbí se mi, že má gel hustější konzistenci a moc hezky voní, cítím neurčitou bylinkovou vůni, ale ve složení je uvedená levandule, chmel a kopřiva. Gel je příjemný, ale přece jenom s jinými gely mám trošku větší pocit čistoty a více mi vyhovují i co se týká funkce. Trápí mě občasné dámské intimní potíže a jiné gely mi vyhovují na symptomy těchto problémů více, tudíž taky nevidím důvod, proč bych si tenhle gel pořizovala znovu.



A jsme na konci. Pleťovou péči od Havlíka miluji, ale při používání na tělo raději zůstanu věrná klasické ne tolik přírodní kosmetice, která mi v určitých oblastech vyhovuje přece jen více.

Co Vy a tato značka? Jaký je Váš oblíbený produkt, který bych měla určitě vyzkoušet? :)

Krásný den, užívejte léta!

6 komentářů:

  1. Tato kosmetika mě svým konceptem neskutečně láká :) Ale měla jsem tu slavnou ranní čistící masku a teda nepřišlo mi, že by dělala něco extra. Krém na ruce jsem dostala od kamarádky, takže pokud Havlík nemá krémů víc, moc se na něj těším :) Tak nějak jsem počítala s tím, že bude hodně lehoučký a budu ho mít jen tak na přemáznutí během dne, ale takhle to zní, že by mohl stačit i na noc :) Ty produkty na tělo by mě ani nelákalo zkoušet, nejsem ochotná za to ty peníze dát. To by to muselo být opravdu super a to tedy podle recenze bohužel není :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že krém na ruce mají jenom jeden, tak snad budeš spokojená stejně jako já, vážně jsem byla mile překvapená. Já sama bych si tak drahý sprchový gel taky nepořídila, vystačím si s klasickou drogerkou, ale byl to dáreček, já jsem ráda, že jsem to mohla vyzkoušet a vím, že to není nic moc pro mě :D

      Vymazat
  2. Pobavilo mně těch deset dřepů u toho tělového oleje:-D Ani já nevěřím, že olejíček a deset dřepů by bylo takové kombo, že by zahnalo celulitidu a nezpevněnou pokožku:-)
    Já si teď od téhle značky koupila krém Krásná slečna, jsem na něj strašně zvědavá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela sranda viď? :D Na ten mám taky zálusk, tak dej pak klidně vědět, jak ti vyhovuje :)

      Vymazat
  3. Všetky produkty vyzerajú super :) Ešte som od nej nič nevyskúšala, ale asi by som to mala zmeniť

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych za sebe doporučila spíš tu pleťovku :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)