neděle 10. září 2017

Spotřebováno - srpen

Zdravím Vás holky!

Dnes jsem tady s další várkou spotřebované kosmetiky. Jsem ráda, protože se tady objevila i nějaká dekorativní kosmetika a to mě vždy potěší, protože vidím, že si jenom nesyslím nějakou sbírku doma v šuplíku, ale opravdu produkty reálně a opakovaně používám. Tak jdeme na minirecenze, příjemné čtení! :)



Roztok na čočky Optosoak - 5/5
Vidíte ho tady snad každý měsíc a ještě dlouho ho vídat budete. V poměru cena / výkon se jedná o nejlepší roztok na kontaktní čočky, funguje skvěle a dobře čočky vyčistí.

Voda ve spreji Balea - 5/5
Nejedná se o termální vodu, ale o klasickou vodu, která je ve formě spreje. Já ji moc ráda používám zejména v horkých letních měsících k osvěžení pleti a pokožky, protože má skvělý rozprašovač, který vytváří jemnou mlhu a dá se dobře aplikovat i přes makeup. Je to pro mě letní nezbytnost, kdykoliv někam jedu a vím, že hlásí vedra, tak si ho beru s sebou a už ho ocenilo několik mých kamarádů, včetně chlapů a to je co říct. Nově je v nabídce tato voda i s vůní růží, kokosu a limetky s mátou. Právě poslední zmiňovanou používám zrovna teď a je taky super. Rozhodně si tyto vody budu pořizovat i nadále. V minulosti jsem měla už termální vodu od Uriage a Avéne a upřímně nepociťuji žádný extra rozdíl.

Deodorant Balea - 2/5
Příjemně voněl, ze začátku to vypadalo na objev a dokonce jsem jednu chvíli uvažovala, že si budu kupovat už jenom tyhle deodoranty místo mých oblíbených Dove. Ale spokojenost byla opravdu jenom chvilková. Vůně se mi časem znelíbila, deodorant mě občas v podpaží opravdu velmi silně štípal a pálil a ochrana před potem taky nic moc. Když víte, že budete celý den doma a nebudete mít žádnou extra námahu a stres tak možná, ale jinak ne. V práci mám ještě jeden jenom v jiné parfemaci a to je to samé, navíc mi zanechává bílé skvrny na oblečení. Jednalo se o kompresované balení a já musím potvrdit, že samotný produkt opravdu vydržel zhruba jednou tak dlouho než klasický deodorant. Což pro někoho může být výhoda, ale jak říkám, já už jsem byla přesycena té parfemace.


Alverde maska na vlasy - 4/5
Jednalo se o můj úplně první produkt na vlasy od této značky, bála jsem se toho, protože se jedná o přírodní kosmetiku, ale musím říct, že dobrý. S maskou jsem byla spokojená, krásně jemně citrusově voněla, vlasy po ní šly dobře rozčesat, po jejím použití nebyly zmaštěné ani zplihlé. Takže super, hodně mě bavila.

Šampon na vlasy Bione Cosmetics - 5/5
Opět, můj první produkt na vlasy od Bione. Dostala jsem ho od kamarádky, která ho prý používá a je to pro ni nejlepší šampon. Musím říct, že i mně moc vyhovoval, dobře pěnil, hezky vlasy umyl a vypadaly prostě dobře. Oceňuji, že pořád měly svůj objem a nebyly zplihlé, což se mi po většině vlasové kosmetiky stává. Byla jsem s ním moc spokojená a v zásobě mám další šampon a kondicionér od této značky.

Sprchový gel Yves Rocher - 5/5
Stojím si zatím, že značka Yves Rocher má nejlepší sprcháče ze všech, ať už posuzujeme vlastnosti nebo parfemace. Tenhle sprchový gel byl z letní limitky a byla jsem s ním moc spokojená, stejně jako se všemi ostatními, které jsem v minulosti měla. Pokud se chcete trošku rozmazlovat a investovat do sprchového gelu nepatrně víc peněz, tak se koukněte v obchůdcích Yves Rocher. Tyhle gely prostě krásně autenticky voní, stačí jich maličko, výborně pění a sprcha nebo koupel s nimi je opravdu zážitek.


Krém na ruce Balea - 4/5
Kdysi jsem ho měla v DM boxu a nic moc jsem od něj nečekala, o to víc jsem byla překvapená. Měl příjemnou lehčí konzistenci, která se poměrně rychle vstřebávala, ale pokožka rukou po ní zůstávala dobře vyživená a hydratovaná. Asi to nebude nic na úplně zničené ruce, ale jen tak na běžné denní přetření je to dostatečné. Hodně se mi líbila i specifická "mořská" parfemace a celkově mě tenhle krém hodně bavil.

Tělové mléko po holení Balea - 3/5
Podobný produkt od Baley jsem si v minulosti kupovala opakovaně, ale pak už jsem od toho upustila a používala jsem jenom klasická tělová mléka. Celkově to byl fajn produkt, jemně neutrálně voněl, ale asi to není nic co bych musela mít nutně znova. Těžko soudit jestli třeba pomáhal proti zarůstání chloupků nebo tak, ale na těle byl příjemný.

Plátýnková pleťová maska Dermacol - 4/5
Určitě jste už zaznamenaly v drogeriích tyto nové plátýnkové masky. Já jsem konkrétně měla verzi s medem, která by měla hydratovat a vyživovat pleť. Slyšela jsem na ní snad samé negativní ohlasy, takže budu nejspíš vyjímka, protože mě docela vyhovovala. Zdála se mi hodně vlhká, tak jsem ji před použitím trochu vyždímala, aby z ní vytekl přebytečný obsah a nestékal mi dolů z obličeje. Jak jsem masku přiložila na obličej tak z počátku trochu štípala, ale to asi po minutce zmizelo a pak už bylo všechno v pořádku. Když jsem masku po dvaceti minutách sundala a zbytek vmasírovala do pleti, měla jsem obličej krásně hebký na dotek, opravdu "napitý" a celkově vypadala pokožka dobře a zdravě. Navíc oceňuji tvar masky, která je dělaná na naše evropské obličeje a seděla mi na pleti výborně. Tahle maska určitě měla na moji pleť pozitivní efekt a klidně bych si ji v budoucnu pořídila znovu.

Lokální péče proti akné Sebamed - 1/5
S tímhle produktem jsem nebyla vůbec spokojená. Když se mi udělal pupínek, tak jsem na něj aplikovala právě tenhle gel, ale vůbec nezasychal, takže ve dne se mi na něj lepily vlasy a v noci se mi obtiskl do polštáře. Podle mě vůbec nefungoval, nezaznamenala jsem žádné zlepšení nebo vysušení pupínku. Nebavil mě a musela jsem se donutit, abych ho dopoužívala.


Parfém Givenchy Live Irrésistible - 5/5
Můj velmi oblíbený parfém, psala jsem o něm např. zde. Voněl nádherně, pro mě idelní vůně na jaro a léto, ale nevadilo mi ho používat ani v zimních měsících. Dostávala jsem na něj spoustu dotazů a komplimentů, navíc musím ocenit výdrž, která byla opravdu téměř celodenní. Byl skvělý a ráda bych si ho v budoucnu pořídila zase.

Top coat Avon - 3/5
Takový průměr. Pěkně barevný lak vytvrdil a dodal mu lesk, takže nehet vypadal jako gelový, ale výdrž neprodloužil. Moc mě nezaujal a znovu ho nepotřebuji.

Lesk na rty Catrice - 5/5
Jedná se o produkt s názvem Lip smoother a je to něco mezi leskem a balzámem na rty. Podobný typ produktu dělá i značka Clarins, mám ho taky doma a téměř jsem nezaznamenala rozdíl. Byl to produkt, který mi moc vyhovoval, na rtech vypadal krásně přirozeně, nelepil a nevysušoval rty. Navíc moc hezky voněl a já bych si ho klidně pořídila znovu. Rozhodně doporučuji a je mi líto, že už jsem ho spotřebovala. Více jsem o něm psala zde.

Balzám na rty Balea - 4/5
Měla jsem ho v adventním kalendáři a byl fajn. Ideální na přetření sušších rtů během dne, které dočasně hezky vyživil a zklidnil. Byla jsem s ním spokojená.

BB krém Urban Decay - 3/5
BB a CC krémy jsou moje srdcovka, mám je raději než makeupy a vyzkoušela jsem jich už poměrně dost. Tenhle nebyl špatný, poskytoval pleti lehčí krytí, ideální na sjednocení pleti, ale žádné nedostatky nezakryje. Dobře se s ním pracovalo, na pleti vypadal přirozeně, nezvýrazňoval suchá místa ani se mi pleť přehnaně nemastila, naopak vypadal hezky a zdravě. Trochu mi při aplikaci vadila parfemace, která nebyla úplně příjemná, ale po nanesení jsem ji už necítila a nevnímala. Na léto na opálenou pleť byl fajn, ale na zimu bych potřebovala trošku něco jiného. Každopádně si myslím, že se dají podobné produkty sehnat i v drogerii, na tomhle jsem neviděla nic extra zázračného. Myslím, že CC krém od Bourjois a Max Factor vám udělá lepší službu.

Sprchový krém Weleda - 5/5
Tenhle malý vzorek mě hodně bavil a na jeho základě bych si ráda pořídila plné balení. Hodně mě zaujala krásná citrusová vůně, ideální právě do horkých letních dní. Produkt měl opravdu krémovou konzistenci, dobře pěnil, výborně umyl a vůbec nevysušoval. 

Noční krém Lavera - 2/5
Po pravdě už si moc nevzpomínám, jaký vzoreček byl, tudíž ve mě nejspíš nezanechal nějaké extra dojmy. Vím akorát, že mi nebyla příjemná parfemace a už kvůli tomu bych si ho znovu nepořídila.

A jsme na konci. Máte zkušenost s některým ze zmíněných produktů?

Krásný zbytek víkendu! :)

15 komentářů:

  1. Ahoj Peti :) souhlasím, že sprchové gely Yves Rocher mají vysokou kvalitu, i já je moc ráda používám a už jsem měla několik variant

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je taky kupuji opakovaně a ráda je střídám právě s levnějšími produkty z drogerie, třeba s Baleou :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Weleda sprchový krém citrusový je můj oblíbený na léto, už jsem ho měla dvakrát. Co se masky od Dermacolu týká, tak tam se řadím do skupiny nespokojených. Mně nesedla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho měla teď ve vzorečku poprvé a ta vůně si mě naprosto získala, tak bych si ho ráda pořídila na příští léto ve velkém balení :) Jak říkám, podle reakcí jsem nejspíš jedna z mála komu sedla. Co konkrétně na ní vadilo tobě?

      Vymazat
  4. Měla jsem akorát sprcháč od Weledy, ty mě od této značky hodně baví :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně si získala ta osvěžující citrusová vůně a výborná krémová konzistence. Musím značku Weleda víc prozkoumat :)

      Vymazat
  5. Vody ve spreji Balea jsou fajn, teď zrovna používám kokosovou a koupenou mám i tu s vůní růže. Jen ta limetkovo-mátová se u nás v dm ani neobjevila. A sprchový gel YR právě používám, už se těším na vánoční kolekci:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta růžová mě taky hodně láká, ale mně trvá strašně dlouho než tyhle vody spotřebuji, tak třeba příští rok, aby se mi ta limetková doma nezkazila. Jooo Vánoční kolekce YR jsou boží, to už se taky nemůžu dočkat, těm skoro nikdy neodolám :D

      Vymazat
  6. Niečo od Weledy už mám dlhší čas v pláne vyskúšať :) inak som nič z toho čo tu máš ešte nemala
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od Weledy měla krím Skinfood, který mi v zimě moc vyhovoval a teď mám v zásobách krém na ruce, tak jsem na něj zvědavá :)

      Vymazat
  7. Mám zkušenost jen s vodou Balea a přesně, nepoznám rozdíl od termální vody za mnohem vyšší částku :D Mám i tu kokosovou a tu limetkovo bazalkovou, ale hlavně ta druhá mi přijde poměrně agresivní a trochu mě štípe. Na vlasy jsem měla od Alverde masku s avokádem a špatná nebyla, ale trochu nezvyk, jak byla přírodní. Rozhodně chci ale zkusit i šampon a další produkty. Přijde mi, že z té přírodní sféry je Alverde nejdostupnější. O Bione čtu často a furt si říkám, že už si něco koupím, ale pak vždycky skončím u šamponu Balea :D Sprchové gely YR mám taky ráda, ale přiznám se, že jsem trochu lakomá, tak jsem jich měla jen pár, co jsem od někoho dostala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta limetkovo bazalková nijak nedráždí, akorát je pravda, že to asi nebude nic přírodního vzhledem k parfemaci, ale nevadí mi ji používat ani na obličej. Naopak, v letních horkých dnech mě to hodně bavilo a měla jsem pocit osvěžení i díky této vůni. Já jsem si teď od Bione pořídila levandulový šampon a kondicionér, levanduli miluji ve všech podobách, tak už se těším až na tuhle dvojku přijde řada :) Máš pravdu, že sprchové gely a celkově tělová péče od YR je skvělý dárek, proto dávám kamarádkám téměř výhradně jejich kosmetiku. Už teď mám pro jednu kamarádku nakoupený set na Vánoce :D

      Vymazat
  8. Wau no parádní spotřeba :) Mě ta Dermacol maska vůbec nesedla, fuj. Už bych si jí na obličej nikdy nedala :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)