pondělí 23. října 2017

Kosmetika Rooibos - Classic Care

Zdravím Vás moje milé čtenářky!

Pokud mě už nějakou dobu sledujete, tak jistě víte, že jsem moc ráda, když můžu vyzkoušet nějakou pro mě neznámou, nepříliš medializovanou značku kosmetiky. Proto, když jsem měla možnost otestovat produkty značky Rooibos, neváhala jsem.

Tato značka spadá pod společnost African Extracts, jejíž produkty jsou jedněmi z nejprodávanějších značek v péči o pokožku na jihoafrickém trhu. Klíčovou složkou je právě čaj rooibos, který obsahuje velké množství antioxidantů a minerálů. Zajímavostí je, že biologicky aktivní látky rooibosu se tvoří přímo v zelené nefermentované rostlině a produkty tak zaručují vysoký obsah antioxidantů a jsou ověřeny ekologickými normami. Navíc neobsahují parabeny, což může být důležité pro ty z vás, které sledujete složení kosmetiky.

Tato značka má ve své nabídce několik řad, rozdělených podle typů pleti. Tentokrát se podíváme na zoubek produktům z řady Classic Care, které jsou určeny pro normální a smíšenou pleť, tudíž je to přesně něco pro mě. Tak jdeme na to!



Čistící pleťové mléko
Dle popisu výrobce by se mělo jednat o lehké, nemastné mléko, které by mělo jemně odstraňovat makeup a nečistoty a přitom zklidňovat pokožku. Kromě jiného obsahuje heřmánek, vitamín C a právě zelený rooibos. Musím říct, že mléko je na pleti opravdu lehoučké, příjemné, dobře odličuje, pleť nevysušuje ani nemastí. Prostě dělá to co má, odlíčí makeup a nechá pleť hebkou na dotek. Já mám ale raději odličování na mokrý způsob nebo micelární vody, odličovací mléka nejsou nic pro mě a nevyhledávám je. Sama bych si ho nepořídila, ale ne proto, že by bylo špatné, funguje výborně, ale já mám prostě jiné preference.
Pokud ale vy máte rády odličovací a čistící mléka, tak budete určitě spokojené. Ještě bych ráda řekla něco k parfemaci, která je u všech produktů téměř shodná. Jedná se o čistou krémovou vůni s lehce orientální příměsí. Není to nic násilného, spíše naopak, vůně je moc příjemná a při použití mě vůbec neruší, přináší mi příjemný relaxační zážitek.

Osvěžující pleťový toner
Tonika jsou ale kategorií, kterou mám ráda a pravidelně je používám. Používám je především ráno k vyčištění pleti od nečistot, které se na ní nahromadily během spánku, následně nanáším denní krém a potom makeup. Tohle tonikum je skvělé, dobře pleť očistí, krásně zatáhne póry a připraví pleť pro aplikaci dalších přípravků. Pleť vůbec nijak nedráždí, je jemný, příjemný, pokožku nestahuje ani nezpůsobuje pocit pnutí. Výhodou je, že vůbec neobsahuje alkohol, ale obsahuje heřmánek a vilín. V oficiálním letáčku je doporučeno přelít si tonikum do lahvičky s rozprašovačem a v letních horkých dnech ho používat k osvěžení pleti, což je super nápad a určitě to taky ještě vyzkouším. Tenhle toner je skvělý, svoji funkci plní na jedničku a používám ho teď denně.


Pleťový scrub
Dostáváme se k mojí oblíbené kategorii, což jsou pleťové peelingy a mycí gely. Čistící gely používám každý den, pleťový peeling asi každý třetí den. Tento peeling má poměrně řidší konzistenci než jsem zvyklá u podobných produktů, ale pracuje se s ním dobře, při aplikaci nijak neztéká z rukou ani z obličeje. Při použití dobře pění, takže velmi dobře odstraní i makeup a běžné denní nečistoty. Obsahuje poměrně velká zrníčka, což jsou rozemletá jádra meruněk a zelené lístky rooibosu. Peeling je akorát tak hrubý, aby pleť dostatečně obrousil a zbavil nečistot a odumřelých kožních buněk. Pleť je po jeho použití krásně jemná a hladká na dotek. Kladně hodnotím, že tento produkt mě vůbec nevysušuje a já nemám pocit, že se musím jít ihned namazat krémem. Velmi se mi líbí to, jak vypadá můj obličej po použití tohohle produktu, je jakoby rozzářenější a tak nějak celkově působí zdravějším dojmem. Tenhle kousek mě hodně baví.

Pleťový čistící gel
Další můj velký oblíbenec. Tento gel má průhlednou hutnější konzistenci, stačí ho nanést maličko, velmi dobře pění a výborně pleť vyčistí. Vždycky si pleť vyčistím nějakým gelem a následně dočišťuji micelární vodou nanesenou na vatovém tamponku. Když použiji tento gel, tak zůstává tamponek skoro čistý, což o něčem svědčí. Stejně jako peeling, ani tento gel vůbec nevysušuje, je na pleti příjemný, výborně plní svoji funkci a moc mě baví ho používat. Po jiném mycím gelu teď vůbec nesahám. 



Denní a noční pleťový krém
Podle oficiálního popisu obsahuje denní krém SPF 15, je hypoalergenní, vhodný pro všechny typy pleti a věkové kategorie. Kromě jiného obsahuje vitamín C a E. Noční krém je výživnější a měl by hydratovat a obnovovat pleť, zatímco spíte a zanechávat ji hladkou a pružnou. Obsahuje heřmánek, semínka jojoby, vitamín A, C, E a B5. 
Já musím říct, že jsem na pleťové krémy docela náročná. Používám převážně krémy z lékárny a pokud zkouším nějaký z drogerie, tak si ho důkladně vybírám. Několikrát se mi totiž stalo, že jsem se po krému osypala nebo jsem měla podrážděné oční okolí a oči. 
Řekla bych, že u těchto krémů není parfemace tak výrazná jako u gelových produktů, jedná se o nenásilnou lehce kořenitou vůni zjemněnou vůní klasického čistého krému. Denní a noční krém se liší především v konzistenci a přítomnosti ochranného slunečního faktoru. Noční krém je hutnější, mastnější a vstřebává se déle než denní krém, což mi vůbec nevadí. Naopak, mám ráda pocit, když vím, že jsem si na obličej opravdu něco nanesla a to tam pracuje. Oba krémy pleť výborně hydratují, je po nich hebká na dotek a hlavně oceňuji, že mi neucpávají póry a nemám na ně žádné negativní reakce. Řekla bych, že oba přesně plní to, co mají. Pleť je vyživená bez suchých míst a šupinek, které se mi v tomto období často objevují kolem nosu a úst, ale za tu dobu co používám Rooibos kosmetiku se u mě tento problém neobjevil. Denní krém často používám i jako podklad pod makeup a funguje na jedničku. Makeup k němu krásně přilne, nevytváří na pleti nevzhledné mapy a dobře na něm drží.

Krém na ruce a nehty
A nakonec jeden kousek z péče o ruce. Měl by se snadno vstřebávat, chránit, hydratovat a vyživovat suché ruce a nehty. Já musím říct, že je moc fajn, příjemný, hezky voní, rychle se vstřebává a poměrně dobře ruce hydratuje. Není to úplně produkt, kterým by se stačilo namazat jednou za den a měly byste krásné ruce bez pocitu pnutí, ale pokud hledáte nějaký krém, který budete mít postavený např. na pracovním stole a jednou za dvě, tři hodiny se s ním přemáznete, tak tohle bude ten pravý. Na můj vkus by mohl být hutnější, ale to je o preferencích každého. Nevadí mi, když se krém déle vsakuje, ale o to víc hydratuje, ale moje kolegyně to mají třeba přesně naopak, ty nesnesou pocit mastných rukou. Záleží na každém co mu vyhovuje a co upřednostňuje :)


Pokud by Vás kosmetika Rooibos zaujala a chtěly jste se o ní dozvědět více, tak můžete třeba zde.

Těším se na Vaše komentáře a názory :)

Krásný den! 

4 komentáře:

  1. O značce jsem nikdy neslyšela, ale zaujalo mě všechno na pleť :) I ty obaly mají božské :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty pleťové krémy jsou boží, na to kolik stojí opravdu super. Určitě se vyrovnají i mnohem dražším produktům z lékárny :)

      Vymazat
  2. ooo,všetko to vyzerá tak božsky! :) taktiež túto kozmetiku nepoznám ale veľmi ma zaujala :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jstem ti rozšířila obzory :) Tahle řada je vážně skvělá, jsem s ní maximálně spokojená.

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)