čtvrtek 19. října 2017

Pleťové sérum Yves Rocher Elixir Jeunesse

Zdravím Vás moje milé čtenářky!

Pokud mě sledujete delší dobu, tak už určitě víte, že mám moc ráda francouzskou značku kosmetiky Yves Rocher. Moc se mi líbí jejich obchůdky, velký výběr produktů a celkově filozofie této značky. Důkladně prozkoušenou mám zejména jejich tělovou kosmetiku, ale v minulosti jsem měla pár kousků i z péče o pleť a byla jsem s nimi spokojená. Před nějakou dobou jsem u Lenči vyhrála toto sérum, za což jsem byla moc ráda, protože pleťová séra jsou pro mě zatím docela neprobádanou kapitolou. Měla jsem jedno hydratační od Biodermy ze kterého jsem byla svého času úplně nadšená a proto jsem byla zvědavá, jestli u mě takhle dobře obstojí i tohle od Yves Rocher.


Všichni víme, že naše tělo i mysl je v dnešním zrychleném světě vystavena negativním vlivům prostředí, ať už se jedná o znečištěné ovzduší nebo nezdravé životní prostředí. To se samozřejmě odráží i na naší pleti, kdy může docházet k předčasnému stárnutí pleťových buněk. Právě proti negativním vlivům prostředí by toto sérum mělo bojovat svým dvojím účinkem. Na povrchu pleti slibuje redukci škodlivých vnějších vlivů, tím že se na pleti vytvoří jakási bariéra a zároveň by pleť měla být revitalizována a posílena do hloubky. Po měsíci používání by pleť měla být hladší, rozzářenější a jemnější. Zajímavou položkou ve složení je rostlina Aphloia, která dokáže zcela obnovit svoji kůru a uvnitř listů koncentrovat molekuly, které ji chrání před škodlivými vlivy vnějšího prostředí. Musím říct, že to zní velmi zajímavě a moc mě to zaujalo.

Toto sérum by se mělo používat dvakrát denně, ráno a večer. Já se přiznám, že ho používám pouze ráno před nanesením makeupu. Jedná se o velmi tekutou kapalinu, která má mírně gelovou strukturu. Na pleti je moc příjemná, velmi rychle se vstřebává a hned po nanesení je pleť krásně vyhlazená a jemná na dotek. Ten efekt je opravdu super a velmi mi připomíná právě moje milované Hydrabio sérum od Biodermy, téměř mezi nimi nevidím rozdíl. Po séru byste si správně měly nanést ještě denní krém, ale já si hned po aplikaci séra nanáším makeup, který na pleť dobře přilne. Sérum pleť výborně hydratuje, tudíž nejsou na pleti viditelná žádná suchá místa, šupinky kůže ani se při aplikaci nevytváří žmolky, je to pro mě ideální podklad pod makeup. Pleť je prostě krásně vyživená, jakoby napitá vodou a heboučká na dotek. Trošku jsem se bála, že mi bude při pravidelném používání ucpávat póry a zvyšovat množství černých teček, ale tahle obava se ukázala jako zbytečná, k ničemu takovému nedošlo.  

Pokud vás zajímá parfemace, tak se jedná o velmi jemnou, neutrální příjemnou vůni. Nic specifického necítím, prostě taková čistá, nenásilná parfemace. Tím, že sérum nepoužívám dvakrát denně a ještě ho střídám s denním krémem, tak nemůžu posoudit dlouhodobé deklarované účinky, ale přesto jsem s ním moc spokojená, protože mě baví ten okamžitý efekt jaký na pleti tento produkt vytvoří. Navíc velmi kladně hodnotím i balení, bytelnou skleněnou lahvičkou s pipetkou se prostě nedá nic pokazit. 
Abych to shrnula, tohle sérum se mi moc líbí, baví mě ho používat a nenašla jsem na něm absolutně nic, co by mi vadilo. Pokud používáte séra nebo třeba chcete nějaké vyzkoušet poprvé, tak doporučuji počkat si na nějakou slevu (každou chvilku jsou v obchůdcích slevy 40 %) a tenhle kousek vyzkoušet, určitě neprohloupíte.



Co Vy a značka Yves Rocher? Máte ji rády nebo ji spíše opomíjíte?

Moc se těším na Vaše reakce! :)

6 komentářů:

  1. Séra mám veľmi rada a na toto som už pozerala. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaká jsou tvá oblíbená? Já bych ráda vyzkoušela nějaké další :)

      Vymazat
  2. Já si zrovna teď objednávala sérum od Saloosu, jsem na ně zvědavá. A klidně bych si časem pořídila i tohle, baví mně objevovat nové produkty:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na to od Saloos jsem slyšela jeden čas taky samou chválu, ale teď jsem na něj nějak pozapomněla, to bych určitě taky časem ráda vyzkoušela :)

      Vymazat
  3. Od YR jsem měla nějaké vzorky krémů a bohužel mi strašně vadily silikony a celkově dost chemické složení, ačkoliv značka evokuje cosi přírodního. Takže mě už ani nic z téhle kategorie neláká zkoušet :( Myslím, že i v jejich obličejovém peelingu byl silikon :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že značka asi nebude tak přírodní jak se prezentuje, ale přiznám se, že já složení neřeším pokud se nedočkám nějaké negativní reakce na pleti. Každý máme prostě jiný typ pleti a každému vyhovuje něco jiného :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)