pátek 17. listopadu 2017

Yves Rocher Pure system - pleťová maska a gel proti akné

Přeji krásný sváteční den!

Doufám, že dnešek trávíte nějak příjemně, ideálně nepracovně. Já jsem ráno udělala nějaké povinnosti, dohnala resty a večer se chystám do kina na Nápadníka, předchozí dva díly jsem viděla a líbily se mi, tak jsem zvědavá na ten poslední :).

Pokud na můj blog alespoň občas zavítáte, tak určitě víte, že mám ráda kosmetickou značku Yves Rocher a vždy mám něco z jejich sortimentu doma. Nejvíc prozkoumanou mám tělovou péči, ale láká mě i pleťová kosmetika. Po vysazení hormonální antikoncepce se moje pleť zbláznila, na bradě a kolem nosu mám suché šupinky a není den, aby se mi na tvářích nebo čele neobjevil nový pupínek. Vždy jsem měla pleť relativně bezproblémovou, takže tohle je pro mě novinka. Proto jsem byla ráda, když jsem doma v zásobách objevila dva produkty od Yves Rocher z řady Pure System, která je určena právě na problematickou  a aknózní pleť.


Hloubkově čistící maska
Podle oficiálního popisku výrobce by měla pleť čistit, ozdravovat a absorbovat přebytky kožního mazu. Zároveň má zjemnit zrnitost pleti, zklidňovat zarudnutí a stahovat póry. Kromě jiného obsahuje bio aloe vera a kyselinu salicylovou. 
Maska se má aplikovat jednou až dvakrát týdně, nechat působit tři minuty a potom smýt vlažnou vodou. Já osobně ji nechávám působit klidně i patnáct minut dokud maska zcela nezaschne.
Samotná konzistence je typická jílová, akorát tak hustá, aby se dala dobře rozetřít. Má bílou barvu a parfemace je taková svěží, chladivá, mentolová. Na tu jsem si musela z počátku trochu zvykat, ale teď už ji při používání vůbec nevnímám. Já si tuto masku nanáším na vyčištěnou pleť, zejména na oblast T - zóny a tváří. Hned po nanesení ucítíte chladivý pocit, který se ale vzápětí změní na mírné štipkání, které po chvíli zcela vymizí. Já nanáším silnější vrstvu a maska zcela zaschne asi tak po deseti minutách a na nose a místech, kde mám černé tečky udělá zvláštní efekt, jakoby zvýrazní jednotlivé černé tečky, což je na té bílé masce opravdu velmi viditelné a pokud jste viděli jak působí známá maska od Glamglow, tak tohle je něco podobného. Před sundáním této masky je zcela patrné, kde je nejvíc černých teček a ucpaných pórů. Musím říct, že tenhle produkt mi dokáže opravdu velmi dobře redukovat množství černých teček, na které trpím už dlouho a velmi dobře působí i na hojení a léčbu pupínků. Je výborná, jedná se o mého velkého oblíbence a nejlepší pleťovou masku, jakou doma aktuálně mám. Bohužel jsem slyšela zvěsti, že Yves Rocher tuto masku vyprodává a nejspíš to bude pravda, protože na jejich webu jsem ji už nenašla. Je to velká škoda, protože je opravdu výborná a když ji použiji, tak vidím na pleti velký efekt. Pokud byste ji v kamenné prodejně ještě viděly, tak ji určitě vyzkoušejte

Cílená péče proti nedokonalostem pleti
Oficiální popisek představuje tenhle produkt jako okamžitého pomocníka v boji proti nedokonalostem a aknózní pleti. Během chvíle by měl vysušit, zahojit a zredukovat nedokonalosti pleti, stopy po akné a problematická místa. Měl by se používat až třikrát denně v období, kdy se pupínek objeví, aby se zamezilo jeho zvětšení a poté aplikaci opakovat dvakrát denně dokud nezmizí úplně. Já se musím přiznat, že tohle použití je pro mě nereálné, protože jsem většinou v práci nebo někde jinde mezi lidmi, mám na sobě makeup a na ten si přece nebudu dávat gel proti akné. Takže ho používám jenom na noc a vyjímečně i přes den, když zůstávám doma a nelíčím se. 
Gel má lehoučkou texturu, působí na pupínku chladivě, což je moc příjemné a líbí se mi, že zcela zaschne, tudíž se nemusím bát, že se mi v noci obtiskne do polštáře. Jinak jsem ale nezaznamenala žádné benefity, jako třeba zmenšení zarudnutí, urychlení hojení a podobně. Je to můj už asi pátý produkt tohohle typu nehledě na značku a u žádného jsem neviděla nějaký extra efekt. Možná je to vážně tím, že tyhle gely nepoužívám tak často, jak je doporučováno, ale prostě se mi to zdá jako zbytečný produkt navíc a znovu si je už asi pořizovat nebudu. Lépe se mi osvědčilo, když na noc potřu pupínek třeba olejíčkem z aloe vera.


Používáte lokální péče proti nedokonalostem? Jaký je Váš osvědčený produkt na pupínky a akné? 

Budu ráda za všechny tipy, protože moje pleť teď opravdu blázní.

Mějte se pohádkově :)

4 komentáře:

  1. Já bych za sebe doporučila řadu Antakne od Bione, kdykoliv mám nějaký trabl s pletí, tak zaručeně pomůže.
    S maskou od YR mám výbornou zkušenost, o to víc nedokážu pochopit, proč už nemá být v prodeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu jsem četla taky samé pozitivní recenze, ale nějak jsem to vypustila, říkala jsem si, že nemám problémy s akné. Děkuji za připomenutí, teď se mi to hodí :D Taky nechápu proč se firmy vždy zbavují tak oblíbených produktů.

      Vymazat
  2. Masku jsem už kdysi měla a byla moc fajn :) Jak popisuješ ten efekt, kdy černé tečky vylezou, tak na mě působila stejně i maska od Himalaya herbals. Bohužel ten její smrad jsem nesnesla a složení taky nic moc. No a taky Mask of Magnaminty od Lush. Přípravky na lokální ošetření se mi taky nikdy neosvědčily. Momentálně používám čistý tea tree olejíček. Nebo nějakou zázračnou esenci z arniky od mámy :D Což je podle nechutného smradu arnika naložená do slivovice nebo něčeho podobně odporného. Každopádně podle mě je fuk, co je tam za kytku a veškerý efekt dělá jen ten alkohol, který dezinfikuje :D Jinak pokud už si nějaký pupínek rozškrábu, peroxid vodíku nezklame. Nicméně lepší je stejně prevence, protože zázrak, který vyzmizíkuje rychle pupínek, opravdu neznám :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mask of Magnaminty chci už dlouho vyzkoušet a teď nastalo nejspíš to správné období, když moje pleť blázní...až se dostanu do Prahy, tak si ji určitě pořídím. Tak maminka má asi něco speciálního léčivého, to je jasný, tajný recept :D Přesně tak, prevenci se snažím dodržovat, pleť poctivě čistím, odličuji, piju hodně tekutin, ale teď za to můžou nejspíš ty hormony no :D

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)