čtvrtek 25. ledna 2018

Makeup Catrice HD Liquid Coverage

Přeji Vám krásný večer moje milé čtenářky!

Dnes bych vám ráda řekla pár slov o tomto všeobecně velmi oblíbeném makeupu od značky Catrice. S touto značkou mám jenom malé zkušenosti, protože u nás ve městě není dostupná v žádné z drogerií. Nicméně jsem od nich v minulosti měla tužku na oči v tělové barvě, pečující lesk na rty, Camouflage korektor a mám ještě tvářenku a všechno fungovalo a funguje naprosto výborně. 
Proto, když se začalo mluvit o tomto makeupu, bylo mi jasné, že si ho budu muset pořídit a vyzkoušet, jestli bude opravdu tak dobrý, jak se o něm říká a zda mi potvrdí, že má značka Catrice opravdu kvalitní, ale zároveň cenově velmi dostupnou kosmetiku. Takže pokud vás zajímá můj názor, pokračujte ve čtení.


Jak jsem říkala v úvodu, kosmetika Catrice je u nás v Jihlavě nedostupná, takže jsem si makeup objednávala z internetu. Nejsvětlejší odstín byl klasicky všude vyprodán, tak jsem sáhla po druhém nejsvětlejším odstínu s názvem 020 Rose beige a musím říct, že jsem dobře udělala. Makeup je poměrně světlý, vyhovoval mi jak na konci léta, tak na podzim a sedí mi i teď v zimě, kdy už nejsem opálená. 

Tento makeup slibuje dlouhotrvající a rovnoměrné vysoké krytí bez efektu masky, ale zároveň lehkou texturu a výdrž až 24 hodin. To zní výborně, nemyslíte? Já mám pleť smíšenou, více se mi mastí T-zóna, naopak oblasti kolem nosu a úst mám sušší a často se mi tam vytváří šupinky. Vždycky jsem upřednostňovala BB krémy a makeupy, které mají lehčí krytí, ale od té doby co jsem vysadila hormonální antikoncepci se má pleť zbláznila a nerovnováha je na ní opravdu znát. Tvoří se mi poměrně dost pupínků a hlavně mám na obličeji malé jizvičky a skvrnky po akné. Proto jsem potřebovala nějaký silnější kalibr, který by mi tuto neplechu zakryl.

Na úvod musím moc pochválit balení, které je ze silného skla a s pipetkou se mi pracuje velmi dobře, jelikož je samotný makeup opravdu tekutý a jde tak dobře nabrat. Já obecně preferuji řidší makeupy před těmi hutnějšími nebo našlehanými, mám s nimi lepší zkušenosti. Když používám tento makeup, stačí mi tak 3 - 4 kapky na celý obličej. Asi rok si podklad nenanáším ničím jiným než navlhčenou houbičkou a ani tenhle makeup není vyjímkou. Myslím si, že právě i díky houbičce krásně splyne s pletí a nedělá efekt masky. Krytí je opravdu hodně vysoké, výborně zakryje jakékoliv pupínky, jizvičky nebo žilky. Z počátku jsem z něj byla trošku rozpačitá a myslela jsem si, že ho nebudu mít ráda, brzo jsem ale přišla na to proč. Používala jsem ho totiž v kombinaci s pudrem od Macu, který ale zároveň funguje jako kompaktní makeup. S tímto pudrem vypadala pleť opravdu nepřirozeně, uměle a i kolegyně v práci se mě ptala, jestli mám nějaký nový makeup, že jde na pleti nějak moc vidět, což je opravdu to, co nechcete slyšet. Vážně zvýrazňoval všechny chloupky a zalézal do pórů, což nebylo pěkné. Pak jsem mu ale ještě dala šanci a několikrát jsem ho použila s klasickým transparentním pudrem a ejhle, ono to fungovalo, měla jsem krásně sjednocenou, přirozenou, zdravě vypadající pleť. Takže tenhle makeup za sebe jednoznačně doporučuji, jen je potřeba se trošku zamyslet nad tím s čím ho budete kombinovat a používat, abyste nepoužily víc extrémně krycích produktů, protože ten efekt potom už opravdu není to pravé ořechové.

Teď ho ale používám už několik měsíců denně a jsem moc spokojená, protože ikdyž  zdaleka nemám pleť dokonalou a bezproblémovou, tak po použití tohohle makeupu tak vypadá. Navíc je na pleti opravdu lehoučký, vůbec ho necítím, neucpává póry, nezvýrazňuje suchá místa ani se mi nemastní T - zóna. Je krásně matný už po aplikaci, takže není nutností ho pudrovat. Na pleti mi vydrží ve skvělém stavu až do odlíčení, to znamená nějakých šestnáct hodin. Navíc nemá ani žádnou silnou agresivní parfemaci, což mnoha slečnám vadilo právě u korektoru taky z této řady.

Takže jaké je moje závěrečné hodnocení? I já se přidávám k zástupu spokojených dívek a dam, které jsou z tohohle makeupu nadšené, ikdyž ta cesta nebyla hned tak jasná a než jsem si ho oblíbila, tak mi to trošku trvalo. Nicméně teď je to můj velký oblíbenec a je mi jasné, že ho určitě nemám naposledy. Catrice tu dekorativní kosmetiku prostě umí, to mi nikdo nevymluví :) Za sebe dávám jedničku s hvězdičkou.


Co Vy a kosmetika Catrice? Znáte / máte/ používáte? Budu se moc těšit na Vaše komentáře, to je pro mě největší odměna :)

Krásný den!

10 komentářů:

  1. Ahoj Peti :) pár dekorativky od Catrice mám a vyhovuje mi, nevybavuji si teď kousek, který by byl špatný. Makeupy jsem zatím od Catrice nezkoušela. PS: Dostala jsem chuť na ty kokinka :D

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za recenzi, mám v plánu ho časem vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mně největší objev roku, Catrice jsem měla vždycky ráda, ale po tom, co jsem si zamilovala jejich korektor a tenhle make-up, tak si u mně tahle značka tak šplhla, že nadšeně okoukávám a nakupuji další produkty:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevíš jak ti závidím, že si můžeš jít jen tak do drogerky a něco od Catrice si pořídit. Doufám, že snad brzo konečně dají tuhle značku i k nám do regálů :)

      Vymazat
  4. Měla jsem ale dost mi zvýraznil suchá místa..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se toho taky dost bála, vzhledem k tomu, že je určen spíše na mastnou pleť, ale nakonec jsem s ním žádný takový problém neměla :)

      Vymazat
  5. Jsem ráda, že jsem narazila na vaši recenzi ! Určitě ho vyzkouším. Láká mne už delší dobu !

    www.lifemomlucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těší mě, že Vám byl můj článek k užitku, snad budete taky spokojená :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)