čtvrtek 28. září 2017

Matné tekuté rtěnky Jordana

Zdravím Vás moje milé čtenářky!

Doufám, že si užíváte volného svátečního dne a nemusíte být v práci. Já bych vám ho ráda zpestřila novým článkem o tekutých rtěnkách, které se teď v drogeriích rozmáhají čím dál více a mnohé značky je již mají ve své nabídce. Já mám vyzkoušené tekuté rtěnky od Dermacol, Sephory, Essence a teď přišla na řadu značka Jordana. Příjemné čtení! :)


Podle výrobce se jedná o tekuté rtěnky se sametově matným finishem, které kromě jiného obsahují vitamín A, jež by měl zabraňovat vysoušení rtů, navíc slibují voděodolnost a příjemnou vůni.
Tato rtěnka se vyrábí v poměrně velkém množství odstínů a já se musím přiznat, že jsem měla problém si vybrat, nejradši bych totiž brala všechny. Nakonec jsem se ale rozhodla pro tři odstíny - tmavší nude 07 Tiramisu, krásnou přirozenou růžovku 09 Rose Macaron a výraznější světle růžovou s názvem 02 Strawberry cheesecake. Všechny tři rtěnky už mám důkladně vyzoušené, takže si myslím, že vám na ně můžu říct svůj objektivní názor. 

Musím říct, že všechny tři rtěnky opravdu krásně sladce a poměrně intenzivně voní. Připomíná mi to vanilku nebo nějaký sladký dezert. Vůni cítím jenom při aplikaci, při následném nošení už ne, takže si myslím, že by to neměl být problém ani pro ty z vás, které máte citlivější nosánky :). Aplikátor je uživatelsky příjemný, na konci je zkosený, takže se s ním bez problémů dostanete i do okrajů rtů, aniž byste se musely bát přetáhnutí a následných oprav. Rtěnka se dobře nanáší, je velmi dobře pigmentovaná, takže stačí jedna, maximálně dvě vrstvy. Zasychá asi tak do minuty a výsledek je opravdu matný. Co mě trošku mrzí je to, že po zaschnutí rtěnka maličko ztmavne a odstín tak není identický jako v lahvičce. Já osobně mám svoje rty samy o sobě poměrně hodně pigmentované a třeba když si nanesu odstín Tiramisu (který jsem obdivovala na jedné blondýnce, vypadal na ní nádherně přirozeně a nejvíc jsem po něm toužila), tak po zaschnutí vypadá na mých rtech poměrně hodně tmavě a výrazně, není to úplně to co jsem si představovala a z tohoto důvodu ho ani moc nenosím. Dokonce mi bylo řečení, že v něm vypadám jak upír a od té doby ho nějak moc nenosím, protože se v něm ani necítím dobře. Ale třeba na kamarádce zase vypadá úplně jinak a moc se mi na ní líbí. Je prostě potřeba, abyste trošku počítaly s tím, že výsledný odstín na rtech nebude úplně shodný s tím, jak vypadá v balení. Jinak proti samotným rtěnkám nemám žádné výhrady. Rtěnka je moc příjemná, při nanesení v jedné vrstvě není vůbec na rtech cítit, nijak je nestahuje ani nevysušuje. Výdrž je poměrně slušná, zvládne pití i nějaké lehčí jídlo, ale při jezení se začíná mírně vytrácet ze středu rtů, takže bych ji už raději trošku poopravila. Pokud jdu někam, kde nejím a moc nepiju, tak mi na rtech vydrží pěkná a bez poškození tak pět až šest hodin, což je velmi slušné vzhledem k ceně, která se pohybuje někde kolem stovky. 

Co říct závěrem? Tyhle rtěnky splnily mé očekávání, ráda je nosím a mým nejoblíbenějším odstínem se stala barvička s názvem Rose Macaron, která na mě vypadá tak nějak nejpřirozeněji - klišé: moje rty, ale lepší. Takže pokud máte taky rády tekuté rtěnky, tak bych se nebála vyzkoušet i tyhle od Jordany. Dají se sehnat na různých e-shopech, já konkrétně jsem je kupovala tady, protože se mi tam zdál nejlepší výběr odstínů.



Co Vy a tekuté rtěnky? Nosíte je rády nebo dáváte přednost klasickým? :)

Užijte si volný den a já se na Vás těším u dalšího článku!

5 komentářů:

  1. Tyhle rtěnky jsou moc fajn, jen výraznější odstínu na tom jsou s výdrží trošku slabší, ale i tak za tu cenu jsou to parádní kousky, které určitě stojí za vyzkoušení :-)

    Lavera minerální sypký pudr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně moje slova, za tu cenu je to dobrý a příjemný produkt, který mi dělá radost a ráda ho používám :)

      Vymazat
  2. Já si chci nějaké koupit, výběr odstínů je parádní, už mám nějaké odstíny vytipované a ten Rose Macaron mezi nimi určitě bude:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, dej pak vědět, jestli splnily tvoje očekávání :)

      Vymazat
  3. These are really nice items, I wonder if all women keep this stuff in their bags. Thanks for sharing. Cool post. Latest Beauty Delhi Blogs

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)