středa 3. ledna 2018

Micelární vody Astrid

Zdravím Vás moje milé čtenářky! 

Pokud čtete můj blog nějakou dobu, tak nejspíš víte, jak moc ráda používám micelární vody. Vyzkoušela jsem jich už mnoho a to jak z lékáren, tak i z drogerií. Pořád ale zkouším další a další a musím říct, že sortiment v drogerkách je k mému potěšení čím dál větší a zlepšuje se i kvalita.
Jelikož mi před nějakou dobou došla moje micelární voda od Mixy, bylo potřeba pořídit si nějakou novou. Tentokrát padla volba na českou značku kosmetiky Astrid a já jsem si vybrala jejich micelárku hned ve dvou verzích.


Na úvod je asi třeba říct, jaký mám typ pleti. Mám smíšenou pleť, aktuálně se sklonem k tvorbě nedokonalostí. Trošku více se mi mastí čelo, někdy i brada, ale kolem nosu se mi tvoří suché šupinky. Proto jsem sáhla po Zjemňující micelární vodě, která je určena pro suchou a citlivou pleť a po Osvěžující micelární vodě, která je naopak pro normální a smíšenou pleť. Upřímně si nemyslím, že je nutné micelárku a odličovače vybírat přímo podle typu pleti, na to dbám spíše u krémů a mycích gelů, které můžou pleť vysušovat, ale micelárky a odličovače nejsou zase takový výrazný krok v péči o pleť, aby mohli kvalitu pleti nějak výrazně ovlivnit.

Verze pro citlivou a suchou pleť obsahuje kromě jiného organickou pivoňkovou vodu, minerály a D-panthenol. Varianta pro normální a smíšenou pleť v sobě má meduňkovou organickou vodu, minerály a vitamín E. Obě dvě by měly odstraňovat nečistoty a makeup jak z pleti, tak i z očí a rtů. Já musím souhlasit, oba dva produkty plní svoji funkci na jedničku. Pleť obličeje výborně odlíčí a odstraní z ní i běžné nečistoty. Já jsem ten typ uživatelky, která používá micelárky jak na obličej, tak i na oči. Jelikož jsem nositelkou kontaktních čoček, tak mám oči a oční okolí poměrně citlivé a jen tak něco nesnesu. Nicméně při používání těchto produktů jsem nezaregistrovala žádné podráždění, pnutí, dokonce ani pocit "mlhy" po odlíčení očí. Co taky velmi oceňuji je to, že se micelárka chová opravdu jako voda - nijak na pleti nelepí a nepění, s čímž jsem měla často problém u jiných značek. Dle mého obě tyto micelárky fungují skvěle a nemám jim co vytknout. Ráda podporuji české značky, takže si je v budoucnu určitě opět pořídím. Rozdíl mezi jednotlivými verzemi je podle mě pouze v parfemaci, verze pro suchou pleť má velmi nenásilnou, neutrální příjemnou vůni, naopak verze pro smíšenou pleť voní trochu výrazněji, svěžeji, ale taky to není nic co by mě obtěžovalo. 

Značku Astrid jsem do nedávna znala především jako značku, která vyrábí opalovací krémy, ty používala celá naše rodina už v dětství a používáme je do teď. Tahle zkušenost s pleťovou péči mě velmi mile překvapila a já nejspíš budu jejich sortiment prozkoumávat i nadále. 


Co Vy a značka Astrid? Který jejich kosmetický produkt stojí za koupi?

Mějte se krásně, těším se na Vaše komentáře :)

8 komentářů:

  1. Micelárku bych ráda zkusila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus Moni, poměr cena kvalita je super! :)

      Vymazat
  2. Měla jsem je obě a připojuji se ke spokojeným uživatelům, hodně mi vyhovují i čistící pleťové vody od téhle značky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ty pleťové vody obecně moc nejsem, raději mám právě micelárky :)

      Vymazat
  3. Od Astridu znám taky ty opalovací krémy od dětství :D Ale micelárky miluju, co je znám, už nemám potřebu kupovat si třeba tonika. Určitě se i k téhle značce v budoucnu dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich opalovací krémy jsou klasika, kupujeme je už dvacet let a asi je jen tak nevyměníme :D Já bych teď moc ráda vyzkoušela ten jejich pleťový odličovací olej :)

      Vymazat
  4. Micelarky od Astridu jsou jednoznacne pro me jedny z nejlepsich. I dvoufazovy odlicovac muzu doporucit a gel na holeni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gel na holení mi zrovna dochází, děkuju za tip Veru :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)