pondělí 16. dubna 2018

Bioderma - pleťové krémy + čistící gel Sébium, micelární voda Hydrabio

Zdravím Vás moje milé čtenářky!

Pokud můj blog čtete, tak jste určitě zaznamenaly, jak jsem si na počátku zimy stěžovala, jak se mi zhoršila pleť po vysazení HA a že snad není den, kdy bych na obličeji neobjevila další nový pupínek...většinou ne pouze jeden. Proto jsem se rozhodla trochu zainvestovat do lékárenské kosmetiky a zvolila jsem kosmetiku Bioderma. Tahle značka mi v minulosti velice pomohla s atopickým ekzémem, jejich hydratační krémy miluji, ale protože mám teď pleť úplně jinou než dříve, sáhla jsem po produktech z řady Sébium, která je určena právě pro aknózní a problematickou pleť a věřila jsem, že i tentokrát mě kosmetika této značky zachrání. Všem přípravkům se pomalu blížím na dno, takže si myslím, že je nejvyšší čas na recenzi. 



Pleťový krém Sébium Hydra
Dle oficiálního popisku na krabičce se jedná o hydratační krém určený pro léčbu výrazné suchosti aknózní pleti v důsledku léčby. V příbalovém letáčku jsem se dočetla, že lze použít na všechny typy pleti, počínaje suchou a pálivou pokožkou, přes smíšenou až po velmi mastnou, jejímž typickým projevem bývá akné. Tento krém by měl pleť šetrně zklidnit a utlumit projevy pálení, svědění a zarudnutí a zároveň vyživit a povzbudit ji k vlastním autoregeneračním procesům.
Konzistenčně se jedná o lehký krém, který se dobře roztírá a velmi příjemně nenásilně voní. Jelikož se jedná opravdu o hydratační krém, tak ho používám na noc, kdy ho nanáším trošku více, ale i přesto se poměrně rychle vstřebá. Po jeho nanesení je pleť velmi jemná na dotek a celkově jakoby napitá vodou. Na krabičce je psáno, že slouží dobře i jako podklad pod makeup, čemuž věřím, protože pleť po jeho použití opravdu není vůbec mastná. Hydratační schopností mi velmi připomíná můj oblíbený Nutritive krém z řady Atoderm, jen tohle je samozřejmě odlehčenější verze přizpůsobená problematické pleti. Celkově jsem s ním moc spokojená a nemám proti němu jedinou výhradu. Moc se mi líbí, jak dokáže pleť vyživit, zklidnit a přitom neucpává póry. Ještě musím zmínit, že v zimě jsem měla hodně velké problémy s bolestí kůže kolem nosu, která byla podrážděná v důsledku časté rýmy a musela jsem si ji mazat speciálními balzámy nebo bambuckým máslem. Ale když jsem šla spát a kolem nosu jsem si namazala tento krém, tak si s tím taky hravě poradil, takže super :)

Sébium AKN Fluid
Tento produkt by měl působit proti všem příčinám vzniku akné, čistit póry a vyhlazovat pokožku, zároveň redukovat množství kožního mazu, zabraňovat ucpávání pórů a svým vyhlazujícím účinkem snižovat tvorbu komedonů. 
Já tenhle lehký krémík aplikuji každé ráno na vyčištěnou pleť a velmi se mi osvědčil jako podklad pod makeup. Co se konzistence týká, je opravdu lehoučký, skoro až vodový, ale přesto pleť dokonale vyhladí. Po nanesení tohoto krému mám pleť jemnou jako dětskou prdelku, navíc se rychle vpije, takže je možné nanášet téměř hned makeup, aniž by dělal na pleti fleky nebo nějakou jinou neplechu. Tenhle fluid je můj vůbec nejoblíbenější produkt ze všech, které vám tady dneska ukážu a z toho je jasné, že bych si ho klidně pořídila znovu, opravdu mi maximálně vyhovuje a investice do něj se podle mého názoru vyplatí. Nedávno jsme byli s přítelem na čtyři dny na prodlouženém víkendu a protože jsem s sebou nechtěla tahat dva pleťové krémy, tak jsem si vzala jenom tenhle jeden a používala jsem ho jak ráno, tak i večer před spaním. A můžu vám říct, že takhle pěknou bezproblémovou, zdravě vypadající pleť jsem už dlouho neměla. Funguje přesně tak jak má, je příjemný, já jsem s ním spokojená, určitě ho nemám naposled a ráda ho doporučím i dál.


Micelární voda Hydrabio
Micelárky od Biodermy jsou pro mě klasika a nostalgie. Před několika lety, když v drogeriích micelárky ještě vůbec nebyly, jsem si pořizovala pořád dokola právě Biodermu, ale tu růžovou z řady Sensibio, kterou jsem milovala. Vůbec ten nápad, že vám vodička bez vůně a zápachu vyčistí pleť a odstraní jak klasický makeup, tak i ten oční je prostě geniální. Byl to můj svatý grál. Ale od té doby, co se podobný typ produtku začal objevovat i v drogerkách za podstatně nižší cenu a já jsem jich pár vyzkoušela a objevila jsem některé, které jsou na tom kvalitou opravdu stejně, tak jsem trošku přesedlala a vystačím si s levnějšími, ale stejně dobrými micelárními vodami právě z drogerie. Abych se ale vrátila k Biodermě, tak v minulosti jsem měla i jejich micelárku z řady Sébium, která mi vůbec nesedla. Posledním zástupem je ta z řady Hydrabio, kterou jsem ještě nikdy neměla a proto mě tak lákalo ji vyzkoušet. Nakonec jsem si ji pořídila v nějakém výhodném balení 1 + 1 zdarma. A musím říct, že je velmi dobrá, odlíčí všechno, je příjemná, na pleti nepění, nelepí, nijak mě nedráždí, ale nezaznamenala jsem, že by nějak více pleť vyživila. Zdá se mi úplně totožná jako ta jejich růžová. Co se funkce týče, nemůžu proti ní říct křivého slova, jenom ta cena je trochu vyšší. A mně stejně dobře jako Bioderma funguje třeba Garnier nebo Nivea, kde už je ten cenový rozdíl opravdu znát. Nicméně pokud bude zase v nějaké podobně výhodné akci, tak si ji ráda pořídím znovu.

Čistící pleťový gel Sébium
Tenhle gel jsem už v minulosti měla a nebyla jsem z něj zrovna nadšená. Tehdy jsem o něm psala tady, takže se klidně můžete podívat. Právě proto, že mi poměrně negativně utkvěl v paměti bych si ho už znovu nepořídila, ale teď byl k nákupu jako dárek, tak jsem si řekla, že mu dám ještě jednu šanci a zkusím ho. Ta vůně už se mi nezdá tak hrozná jako co si pamatuji, ale pořád to pro mě není nic příjemného, co bych vyhledávala. Konzistence je pořád strašně tekutá, ale asi už jsem se s tím naučila trošku pracovat tak rychle, aby mi gel neztékal z rukou dřív, než se mi vůbec podaří ho nanést na obličej. Jinak zase proti funkci nemůžu říct nic špatného, skvěle pění, dobře odlíčí makeup i vyčistí pleť, aktuálně mi ji nijak extra nevysušuje, ale prostě si myslím, že se dají sehnat i podobné produkty, které jsou lepší a levnější. Cíleně už bych si ho asi znovu nepořídila. 


Určitě vás zajímá nějaký konečný verdikt. Můžu říct, že při pravidelném používání všech těchto čtyř kousků kosmetiky se mi pleť podstatně zlepšila. Samozřejmě se mi ještě teď občas objeví nějaký pupínek, ale to je úplné nic proti tomu, jakou pleť jsem měla dříve. Opravdu vypadala hrozně a to tak, že si toho všímalo i mé okolí. Dneska už nikdo nic nekomentuje, já už se nebudím každý den s novým bolákem kdekoliv po obličeji, pleť je relativně spokojená, bez nějakých extrémně suchých nebo naopak mastných míst. Nejspíš se trošku srovnala i hormonální nerovnováha, ale největší vliv připisuji právě této kosmetice a jejímu pravidelnému používání. Takže milá Biodermo, děkuji ti, minule jsi mě dostala z ekzému, teď z akné, takže pokud budu mít v budoucnu nějaký podobný problém, ráda po tobě s důvěrou sáhnu zas :)

Doufám, že vám byl tento článek přínosný. Pokud máte s touto kosmetikou taky nějakou zkušenost, budu ráda když se o ni podělíte v komentářích.

Krásný večer! :)

7 komentářů:

  1. Mám v platíčku posledních pár prášků a pak s HA taky končím. Co ti budu povídat, budím se už několik měsíců hrůzou, co mi to udělá s pletí :D Ale doufam, že největší krizi nějak přežiju o prázdninách. AKN jsem kdysi měla, ale mě to na pleti hodně nepříjemně mravenčilo až štípalo a výsledky nikde :( I Sébium vodu jsem měla a nesedla mi. Hydrabio už mi přišla lepší. Až přijde to moje období hrůzy, asi zkusím zabojovat přírodní kosmetikou a pak se uvidí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani já asi tři měsíce po vysazení vůbec nic, tak jsem si říkala jaké mám štěstí, že se mi to vyhnulo, ale potom to peklo začalo :D Je fakt, že je to jenom pleť, ale teda nepříjemné to bylo hodně, styděla jsem se jít ven bez makeupu, protože jsem všude měla rozdrápané boláky a zarudlá místa. Jasně, já jsem ze začátku taky zkusila zůstat u kosmetiky, kterou jsem měla rozdělanou, ale bylo to čím dál horší, tak jsem to musela obměnit :)

      Vymazat
    2. Právě doufám, že chvíli bude pleť dobrá, abych se nestresovala krom zkoušek ještě z tohohle :D Musí to zvládnout dva měsíce :D A pak budu mít tři měsíce na to dostat se z nejhoršího (nebo si na to zvyknout) :D Já se děsím i toho makeupu, úplně jsem tomu odvykla a přijde mi, že jsem se nikdy neuměla namalovat tak, abych tu pleť vylepšila, naopak jsem pak poslouchala posměšky, jestli jsem vůbec někde pod těmi nánosy schovaná. Ale snad se situace od konce základky změnila aspoň trochu :D

      Vymazat
    3. No pěkně sis to naplánovala :D To já makeup nosím do práce denně, ale o víkendu nechávám ráda pleť volně, ale s touhle spouští, která se mi udělala na obličeji to vážně moc nešlo :)

      Vymazat
  2. Určitě mi přínosný byl, protože fluid a krém chci už dlouho vyzkoušet a protože nestojí zrovna stokorunu, tak se rozmýšlím, ale myslím, že po Tvých dojmech do toho půjdu. HA jsem vysadila měsíc zpět, zatím mám pleť v pohodě, ale očekávám, že je to jen klid před bouří, takže se mi bude kvalitnější péče hodit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že ti byl článek k užitku :) Já jsem několik měsíců po vysazení měla pleť, taky úplně bez problémů, ale potom se to otočilo a nebylo to vůbec hezké, co ti budu povídat :D

      Vymazat
  3. O Biodermě jsem toho četla a slyšela hodně a zatím jen v dobrém, i když myslím, že kosmetika srovnatelná třeba s touto to nebude ani náhodou. Obecně si ve sprchových olejích moc nelibuju a spíše zůstávám u klasiky v podobě gelu. Na článek ks narazila spíše náhodou, protože si někdy něco přečtu na vašem blogu a jako vždy musím jen konstatovat, že se povedl :)


    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)