pátek 13. dubna 2018

Spotřebováno - březen

Zdravím Vás moje milé čtenářky!

Dnes máme pátek třináctého, který bych vám chtěla zpříjemnit novým článkem. Já na tento den a pověry s ním spojené nijak nevěřím, ale musím říct, že když jsem dnes odpoledne řídila z práce domů a byla bouřka a kolem aut padaly větve ze stromů, tak jsem se trochu bála. Nicméně teď už u nás zase svítí sluníčko, ptáci zpívají a všechno je zpátky v rovnováze.

Už jsme téměř v polovině dubna a já ostuda přicházím až dnes s článkem o vypotřebovancích za uplynulý měsíc, ale lepší pozdě než vůbec ne? Dneska tady mám jenom pečující kosmetiku, s dekorativní se mi nějak nedařilo. Tak jdeme na to! :)


Textilní pleťová maska Panda Balea - 5/5
Tohle byla věc, která mě neskutečně bavila. Plátýnko na sobě mělo potisk pandy, což vypadalo opravdu výborně a pobavila jsem s tím celou naši domácnost. To ale není jediná výhoda, i tekutina, kterou byla maska napuštěná byla výborná. Pleť po ní byla krásně vyživená a jemná na dotek a velmi oceňuji, že tekutina nebyla lepkavá a zbytek se dal vetřít do obličeje a krku. Navíc plátýnko bylo opravdu vyrobené pro naše evropské obličeje, což je znát, sedělo mi skvěle. U textilních masek mívám problém, že je plátno moc velké a otvory pro pusu a oči maličké, ale tahle velikost byla pro mě opravdu ideální. Mileráda bych si tuhle masku pořídila znovu, myslím, že by to byl ideální dárek třeba pro kamarádku.

Pleťová maska Balea Multimasking - 3/5
Zase velmi oceňuji nápad. Maska obsahovala dvě části - zelenou, která se aplikovala na mastnější T - zónu a červenou, která se nanášela na zbytek obličeje. Pobavilo mě, že jsem potom vypadala jako indián :D Maska sama o sobě byla docela průměrná, nijak extra pleť nevyčistila ani nehydratovala. Navíc každá část obsahovala docela dost produktu, takže by se dala použít na vícekrát, ale díky tomu hloupému balení to nešlo nějak šikovně zavřít, aniž by maska nevyschla. Takže nakonec jsem více jak polovinu vyhodila. Znovu už ji nepotřebuji.

Micelární voda Bioderma Hydrabio - 4/5
O této micelárce a dalších produktech této značky chystám co nevidět článek, takže jenom stručně. Vlastnosti jsou super, funkčně ji nemůžu nic vytknout, ale myslím, že dnes už se dá sehnat stejně kvalitní produkt v drogerii za zlomek ceny.

Pleťové tonikum Rooibos - 3/5
Tonikum, které fungovalo úplně skvěle, asi dělalo přesně to, co dělat mělo. Problém je ve mně a to, že já mnohem více než tonika preferuji micelární vody, tonikum je pro mě trošku krok na víc. Takže já osobně bych si ho z tohoto důvodu už nepořídila, ale jinak nemůžu nic vytknout, bylo velmi příjemné a funkční. Více zde.


Šampon na vlasy Balea s vanilkou a mandlovým olejem - 4/5
Měla jsem ho sice jenom v miniaturce, ale moc mě oslovil. Krásně voněl a vlasy po něm vypadaly dobře, klidně bych si pořídila plné balení. Z téhle řady jsem měla v minulosti už i masku na vlasy, která mi taky vyhovovala.

Deodorant Dove - 5/5
Klasika, která nesmí chybět v žádném tomto článku. Kupuji pořád a stále, lepší deodoranty neznám.

Pleťový peeling Rooibos - 5/5
Byl skvělý, měl optimálně hrubá zrníčka, která pleť pěkně vyčistily aniž by ji zbytečně podráždily. Tenhle produkt mě moc bavil a rozhodně bych se mu znovu nebránila. Více v samostatném článku.


Sprchový gel Avon - 2/5
Dostala jsem k Vánocům dva tyto sprchové gely a tekuté mýdlo na ruce ze stejné řady. Moc se mi líbí parfemace této limitky a mýdlo je skvělé a vyhovuje mi. Naopak sprchový gel je za mě trochu propadák, protože má strašně gelovou až rosolovitou konzistenci, což mě nebaví a není mi to příjemné. Takže to dopadlo tak, že jsem si tady ten obří sprcháč přelila do té nádobky od mýdla s pumpičkou a spotřebovala jsem ho jako mýdlo na ruce. Stejně to hodlám udělat i s tím dalším balením, které mám ještě doma.

Gel na holení Balea - 5/5
Miluji je a kupuji si je pořád a stále. Tenhle je stejně dobrý jako jejich voňavé limitované edice.

Roztok na čočky Optosoak - 5/5
Opět ho vidíte snad v každém článku a nejspíš už vás to musí nudit. Teď aktuálně používám jiný, který mi taky maximálně vyhovuje a cenově vychází snad ještě lépe. Ukážu nejspíš příště :)

Tužidlo na vlasy Wella - 3/5
Klasické tužidlo, které neurazí ani nenadchne. Momentálně používám tužidlo od Baley určené pro objem vlasů, které se mi zdá mnohem lepší. 


Houbička na čištění pleti Calypso - 5/5
Další věc, kterou si kupuji opakovaně. Používám ji k sundávání pleťových masek z obličeje, na což funguje úplně výborně.

Univerzální krém Nivea - 5/5
Tuhle modrou klasiku zná jistě každý. Já jsem tohle maličké balení používala na chodidla a na ruce a byla jsem spokojená. Navíc se mi moc líbí i ta jejich typická vůně. Klidně bych tento krém brala i ve větším balení na mazání celého těla.

Lak na nehty Gabriella Salvete - 5/5
Krásný růžový odstín se stříbrným leskem, měla jsem ho moc ráda a několikrát se objevil i v Oblíbencích. Na nehtech vydržel bez problémů pět dní. Laky této značky mám obecně velmi ráda.

Odlakovač Rival de Loop Young - 4/5
Fungoval výborně, dobře odlakoval i laky se třpytkami. Nemůžu proti němu říct nic špatného a znovu bych se mu nebránila.

A jsme na konci. Budu ráda, když mi dáte vědět pokud máte s některým z těchto produktů zkušenost :)

Krásný víkend!

10 komentářů:

  1. Modrou Biodermu jsem měla a ušla, zelená mi nesedla a růžová mi přijde super, ale taky zastávám názor, že levnější varianta může být stejně dobrá. S toniky naprostý souhlas, pro mě je to taky krok navíc. Myslím, že tenhle Balea šampon jsem kdysi měla, ale jistá si nejsem. Dove nekomentuju :D Houbičky Calypso jsou u mě stálice :) Ale přiznám se, že klasickou Niveu jsem asi nikdy neměla. Budu to muset napravit, protože tu vůni znám a líbí se mi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zdá modrá totožná jako růžová, vyhovuje mi, ale zelenou jsem taky ráda neměla. Je super, že máme tolik stejných oblíbených produktů a shodneme se. Niveu určitě vyzkoušej, měla jsem v téhle klasické modré parfemaci i sprchový gel a tělové mléko a taky super :)

      Vymazat
  2. Baleáckou pandí masku mám koupenou, ale pořád se nemůžu dostat k tomu udělat si někdy večer chvíli relax a dát si ji, ale po tom, co teď čtu se na ni o to víc těším:-) Sprchové gely, které mně nebaví si taky většinou přeleji do nádobky na tekuté mýdlo a využívám je takto druhotně:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já jsem na ty masky taky trošku lajdák, musím si psát na to do list jako položku pleťová maska, jinak bych taky zapomínala :D Přesně tak, když už to mám tak to vždycky nějak spotřebuji :)

      Vymazat
  3. Peeling Rooibos mi přišel hodně jemný, spíše jako čistící gel, ale byl fajn. Sedí mi i tonikum, ale je fakt, že je to krok navíc.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně tyhle jemnější peelingy vyhovují, mám je radši jak nějaké extra hrubé :)

      Vymazat
  4. Gel na holenie a sampon od Baley je fajn, tiež som už skúšala. :) A takatiež tie hubky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty houbičky jsou super. Jen docela drahé v porovnání třeba s Ali. Na Aliexpressu jsem si jich koupila 10 za 20,- a už bych neměnila. Jsou skoro totožné a super :) Tak jen takový tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nekecej, tak to jsem ráda, že mi to píšeš Mončo. Já mám taky docela ráda věcičky z Ebay a pokud se nejedná vyloženě o kosmetiku, kterou bych si dávala na pleť, tak věřím, že se tam dají sehnat podobně kvalitní věci jako v kamenných obchodech. Mám odsud třeba i dvě formy na wafle asi za 40 Kč a jsou boží, nemusí se vůbec vymazávat a vůbec se nepřipalují, takže kvalitou klidně srovnatelné s Tescomou :) Moc děkuji za tip!

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)