sobota 24. února 2018

Oblíbenci - zima

Zdravím Vás moje milé čtenářky!

Jak se máte? Já výborně, vše je tak nějak jak má být, jen mě zaráží, jak ten čas letí. Vždy na začátku týdne se divím, že už je zase pondělí, ale stále mě zaráží, jak rychle přichází víkend. Týdny v práci mi opravdu neskutečně rychle ubíhají, za chviličku už bude jaro, potom léto a potom mě čeká cesta do USA. Už jsem si začala sepisovat seznam kosmetiky, kterou bych si tam ráda pořídila (klasika :D), ale o tom až příště. 

Dneska ještě zůstaneme v zimním období a já vám ukážu pár produktů, které jsem si v těchto měsících oblíbila. Tak jdeme na to, příjemné čtení! :)



Prvním velkým oblíbencem je sprchový gel značky La Petit Marseillais, který mi rodiče přivezli z letní dovolené v Chorvatsku. Dostala jsem se k němu až teď a řeknu vám, tohle je prostě dokonalost. Mám verzi s vůní sladkých mandlí, což je naprosto luxusní nasládlá vůně, která mi připomíná něco z dětství. Sprcháč má krémovou konzistenci, výborně pění, takže ho stačí maličko a vůbec pokožku nevysušuje. Objevila jsem e-shop, kde se dá tahle značka sehnat, takže se obávám, že moje nejoblíbenější sprchové gely Yves Rocher mají konkurenci. Až spotřebuji zásoby mých sprchových gelů, tak si rozhodně objednám tyhle. To prostě potřebujete a pro mě je to velký objev letošního roku. Na základě mého nadšení bych ráda vyzkoušela i jinou jejich kosmetiku, třeba vlasovou péči.

Dalším nečekaným překvapením je Dermacol Hyaluron wash cream, který byl v některém DM boxu a já se přiznám, že sama bych si ho nikdy nepořídila, jelikož nemám ráda pleťová mléka, ale dávám přednost odlíčení očí micelárkou a následnému dočištění pleti čistícím gelem. Když už jsem ho ale měla doma, tak jsem si řekla, že ho vyzkouším a dobře jsem udělala. Měl by se aplikovat krouživými pohyby na pleť a následně setřít vatovým tamponkem. Já jsem si to použití trochu přizpůsobila, takže si navlhčím ruce, vymáčknu na ně trošku krému a následně vmasíruji do pleti a očního okolí a poté oplachuji vodou. Mycí krém je sám o sobě velmi příjemný, má lehkou neutrální parfemaci, ale co mě dostalo nejvíc je to, že opravdu skoro dokonale odlíčí veškerý makeup včetně krémových očních stínů, linek a řasenky. Dokonce bych řekla, že funguje lépe než kdejaká micelárka nebo dvoufázový odličovač. Navíc je po něm pleť krásně jemná na dotek, oční okolí není vysušené, no prostě jsem nadšená a moc ráda ho používám. Bonusem navíc je, že neobsahuje mýdlo, parabeny, silikony ani alkohol. Tohle se povedlo.

Třetí zástupce z péče je klasika a to suchý šampon od Batiste. Letošní zimu používám suché šampony víc jak kdy jindy a dělají mi skvělou službu. Aktuálně mám verzi Heavenly volume, který výborně zbaví vlasy mazu a opravdu udělá skvělý objem, takže vlasy po použití tohohle produktu vypadají skvěle ještě po dva následující dny. Mám ráda všechny Batiste šampony, ale mám pocit, že tenhle dělá ještě něco maličko navíc než ty předešlé, které jsem měla.


Letošní zimu mám extrémně popraskané a suché klouby na rukou, taky se mi hodně tvoří záděry kolem nehtů. Začala jsem používat meruňkový krém na ruce od Manufaktury, který mi moc vyhovuje. Moc hezky voní, je trošku mastnější, ale přesto se poměrně rychle vstřebává, takže nemusíte čekat půl dne než budete moci pracovat. Mile mě překvapil a do kabelky je to pro mě ideál.

Teď něco málo k parfémům, které letošní zimu používám. První polovina patřila Euphorii od Calvina Kleina, kterou miluji a ani po spotřebování obřího 100 ml balení mi nepřestala vonět. Druhé polovině zimy vévodí parfém Si od Giorgio Armani, který jsem našla pod stromečkem. Je to naprosto dokonalá vůně pro můj nos, taková sladší, těžší a cítím ji ze sebe dlouho. Zamilovala jsem si ji natolik, že ji teď používám denně.

Samozřejmě nesmí chybět ani pár zástupců z kategorie kosmetiky na rty. Stejně suché jako ruce mám v zimě i rty, takže hodně sahám především po balzámcích. Mile mě překvapil ten od Havlíkovy Apotéky, jelikož má skvělou konzistenci, dobře po rtech klouže, při tom na nich dlouho vydrží a výborně je hydratuje. Kromě jiného obsahuje makadamiový, makový a kokosový olej, propolis a rakytník. Automaticky jsem po něm sahala, když jsem vyrážela na hory, ale skvěle se mi osvědčil i třeba pod rtěnku. Když chci něco jiného, co mi částečně nahradí i lesk, tak sahám po oleji na rty od Essence v odstínu 01 I care for you, honey. Na rtech je také neuvěřitelně příjemný, maličko lepí, ale funguje výborně a navíc podle mého voní i chutná po pomerančích, med v něm paradoxně necítím vůbec :) A když jsem měla náladu na rtěnku, tak jsem nejvíce sahala po té od Alverde, která je z limitované kolekce asi před dvěma lety, ale používám ji pořád a stále, je výborná a neskromně musím říct, že mi tenhle odstín sluší.


Ráda bych vám ukázala i pár zástupců z řad dekorativní kosmetiky. Moc jsem si oblíbila korektor Fit me a pudr Affinitone od Maybelline. O korektoru už jsem psala samostatný článek, kde bylo řečeno vše podstatné. Pudr má skvělé balení se zrcátkem, je jemně namletý, dobře se nanáší, stačí ho maličko, aby pleť výborně zmatnil a zafixoval makeup. Mám ho moc ráda a pomáhá mi v tom, aby má aktuálně problematická pleť vypadala dobře a zdravě. 

Po delší době jsem se zase vrátila k očním stínům Milani v odstínu 28 Bella Chiffon. Je to nádherná lesklá zlatobílá barva, která vypadá skvěle v kombinaci s matnou hnědou a já jsem ráda nosila tohle líčení především na plesy. Se stínem se pracuje výborně, je skvěle pigmentovaný a když se mu trošku pomůže dobrým podkladem, tak vydrží opravdu dlouho. Jsem ráda, že jsem ho ve své sbírce znovu objevila :).

Z laků na nehty jsem nejvíc nosila červenou od Miss Sporty z řady Gel shine v odstínu 151. V zimě prostě tíhnu víc k tmavým a výrazným barvám. Laky od této značky mám obecně moc ráda, protože poměr cena vs. kvalita je fenomenální.


Random oblíbencem je jednoznačně seriál Až po uši, který vznikl pro televizi HBO a já jsem první řadu měla zhlédnutou snad během jednoho týdne a to je u mně co říct. Nyní už běží druhá série, takže pokud máte rády české seriály plné vztahových propletenců, tak doporučuji :)

A jsme u konce. Podělte se se mnou v komentářích o to, co letošní zimu dělá radost Vám :)

Krásný slunečný, mrazivý víkend Vám všem ❄

4 komentáře:

  1. Krásný článek, moc ráda jsem si početla:-) Souhlasím se suchým šamponem Batiste, kromě odmaštění i provzdušní vlasy a dodá jim objem, takže oproti jiným druhům, takový benefit navíc:-) Olej na rty od Essence mám taky moc ráda, používám ho hlavně teď v zimě jako takovou výživnější alternativu lesku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatá, děkuji za komentář, jsem ráda, že se shodneme :)

      Vymazat
  2. Odličovací krém od Dermacolu jsem si také oblíbila a používám ho stejně jako ty. Vždycky ho smyji ve sprše. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi zdá tenhle způsob jednodušší a ekonomičtější z hlediska spotřeby tamponků. Je skvělý viď? :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)