neděle 1. července 2018

Micelární voda Dermacol pro mladou pleť

Zdravím Vás moje milé čtenářky!

Z mého blogu už určitě víte, že pokud mám něco v péči o pleť opravdu ráda, tak jsou to micelární vody. Používám je už asi deset let, samozřejmě jsem začínala na růžové Biodermě, protože tehdy tady nic jiného ani nebylo. Nicméně postupem času se ale micelárky rozšířily i do drogerií a dneska už najdete tenhle produkt snad u všech značek a to ještě ve všech možných verzích. 

Tentokrát jsem si vybrala ve stojanu Dermacolu a to konkrétně verzi určenou pro mladou pleť, jelikož mě zrovna trošku trápilo akné a pupínky. Micelárku mám už téměř vypotřebovanou, takže bych vám dnes ráda řekla svoje dojmy.


Podle oficiálního popisu by měla tato micelární voda účinně odstraňovat makeup a nečistoty. Extrakt z okurky a mořské řasy by navíc měl pleť chránit a hydratovat a dodávat jí svěžest a jemnost.
Já osobně micelární vody používám dvakrát denně - ráno a večer. Ráno na vyčištění pleti od běžných nečistot jako je prach a večer k odlíčení makeupu na pleti a očích, případně rtech. 

Protože se poslední dobou začíná rozmáhat teorie, že micelárky by se neměly na pleti nechávat, protože rozpouští makeup a tím pádem působí trochu jako "saponát", snažím se i já změnit svoji zaběhlou rutinu a nejprve používám micelárku a následně ještě obličej oplachuji vodou. Ne vždy to dodržuji, třeba když přijdu domů ve tři ráno z nějaké akce, tak prostě chci být co nejrychleji odlíčená a padnout do postele, takže se jen odlíčím a neoplachuji, ale v běžné dny se snažím. Samozřejmě nevím co je pravdy na škodlivosti těchto produktů, pokud by se nechali na pokožce, ale proč to zbytečně riskovat, když obrátit zaběhnutý postup není zas nic tak složitého.

Tahle micelární voda velmi dobře odličuje makeup, včetně řasenky a linek. Dokonce jsem si jedno oko odličovala modrou Hydrabio micelárkou a druhé touto, a Dermacolkou to šlo určitě rychleji a lépe, což mě překvapilo. Jinak samotná vodička je velmi jemně parfémovaná, nijak mě ta vůně neobtěžuje, při použití ji ani nevnímám, na pleti nelepí, nepění, nevysušuje, je příjemná, dobře čistí pleť a odličuje makeup. Jediné s čím si moc neporadí jsou dlouhodržící šestnáctihodinové tekuté rtěnky rovněž od značky Dermacol, ale to jí vůbec nemám za zlé. Už jsem si zvykla, že na tyhle rtěnky jsou většinou micelárky krátké a musím použít dvoufázový odličovač. Micelárka jinak funguje výborně, dělá přesně to, co dělat má a já ji ráda používám. Navíc v akci se dá tohle 400 ml balení sehnat kolem stovky a to je opravdu super cena. Ráda doporučím všemi deseti.

Zkoušení a testování micelárních vod mě moc baví, je to taková moje malá výzva a málokdy si koupím některou opakovaně, protože mě zatím baví prozkoumávat trh a nabídku. Mám tady koupenou micelární vodu Ziaja, tak na tu se podíváme zase příště.

Mějte se krásně a užívejte víkendu! :)

6 komentářů:

  1. Určitě by mně lákala, ale teď mám zásobu micelárek asi na rok dopředu, takže další doplnění zásob plánuji až snížím stav:-) Taky raději micelárky už oplachuji, nepátrala jsem, jak to je, protože ty názory na škodlivost micelárek se dost rozcházejí, ale jak říkáš, proč riskovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš takové velké zásoby? To jsi taky pěkný sysel :D

      Vymazat
  2. Vypadá skvěle :) Teď dodělávám jiné produkty, ale další na řadě bude hyaluronová micelárka taktéž od Dermacolu. Přiznám se, že už jsem ji jednou zkoušela v porovnání s růžovou Biodermou a překvapivě mi ta od Dermacolu taky přišla lepší :D Micelárky taky oplachuju, protože když to odlíčí, bude to prostě něco chemického. Aspoň tak to cítím já. Tuhle bych si koupila moc ráda, ale mám zásob hodně, takže zatím to nehrozí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O té hyaluronce jsem taky přemýšlela, ale nakonec jsem si vybrala tuhle. No nechápu, Bioderma stojí pětikilo, tahle stovku a ještě funguje lépe :D

      Vymazat
  3. Mě moc micerálky nesedí ale tahle vypadá fakt zajímavě, takže třeba vyzkouším :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co používáš místo nich? Odličovací mléka a tonika? :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost! :)